Direcció General de Comunicació

El Govern aprova la creació del títol propi de tècnic en xarxes, instal·lacions i estacions de tractament d'aigua

El Govern aprova la creació del títol propi de tècnic en xarxes, instal·lacions i estacions de tractament d'aigua

query_builder   11 febrer 2014 15:24

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la creació del títol propi de tècnic en xarxes, instal·lacions i estacions de tractament d'aigua

 
  • Es tracta d’un nou cicle formatiu de grau mitjà de la família professional d’energia i aigua
  • L’objectiu és cobrir les necessitats de qualificació professionals existents a Catalunya en aquest àmbit
 
El Govern ha aprovat el decret per a la creació del primer títol de tècnic en xarxes, instal·lacions i estacions de tractament d’aigua. Es tracta d’un títol propi de Catalunya, fruit de la col·laboració entre el Departament d’Ensenyament i entitats del sector relacionades amb la gestió del cicle de l’aigua. El cicle formatiu és de grau mitjà i té com a objectiu cobrir les necessitats de qualificació professionals existents a Catalunya en aquest àmbit, atès que el Govern de l'Estat no disposa de cap titulació que respongui a aquesta necessitat de qualificació.
 
Amb aquest nou títol, de la família professional d’energia i aigua, els futurs tècnics rebran formació relacionada amb la instal·lació, el muntatge, la posada en servei, la preparació i el manteniment de xarxes d’abastament, de sanejament, de distribució d’aigua i d’instal·lacions d’aigua en els edificis. També se’ls formarà sobre com dur a terme, mantenir i verificar el funcionament d’equips, de processos unitaris i d’instal·lacions d’estacions de tractament i depuració de l’aigua, amb la qualitat i seguretat requerides d’acord amb la normativa vigent.
 
Així doncs, els tècnics en xarxes, instal·lacions i estacions de tractament d’aigua podran desenvolupar la seva professió en empreses, públiques o privades, dedicades a realitzar el muntatge, l'explotació i el manteniment de xarxes de distribució d'aigua i sanejament; a empreses del sector energètic, subsector de captació, depuració i distribució d'aigua; i en empreses dedicades a realitzar el muntatge, l'explotació i el manteniment en les instal·lacions d’aigua i sanejament, en l’edificació, la indústria i l’obra civil. En aquest sentit, es podran ocupar, per exemple, llocs de treball com a personal mantenidor de xarxes de sanejament, muntador de xarxes d'abastament i distribució d'aigua o muntador de xarxes i instal·lacions de sanejament.
 
Un total de 2.000 hores repartides en 11 mòduls
 
El cicle formatiu té una durada de 2.000 hores que es reparteixen en 11 mòduls professionals: instal·lacions d’aigua (264 h), tècniques de muntatge d’instal·lacions (264 h), estacions de tractament d’aigües (264 h), instal·lacions de les estacions de tractament d’aigua (132 h), instal·lacions elèctriques (165 h), instal·lacions d’aigua en edificis (165 h), formació i orientació laboral (99 h), empresa i iniciativa emprenedora (66 h), anglès tècnic (99 h) i síntesi (99 h). El darrer mòdul és el relatiu a la formació en centres de treball, que serà de 383 hores.
 
Respecte a la incorporació de la llengua anglesa en el cicle formatiu, té com a finalitat incorporar i normalitzar l’ús de la llengua anglesa en situacions professionals habituals i en la presa de decisions en l’àmbit laboral. Per això, en aquest cicle formatiu, a més a més del mòdul d’anglès tècnic, es dissenyaran activitats d’ensenyament i aprenentatge que incorporin la utilització de la llengua anglesa, en almenys un dels mòduls específics, establerts en el currículum. En el mòdul professional de síntesi també s’ha d’utilitzar la llengua anglesa.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia