Direcció General de Comunicació

Homs i Josep Marquès

El Govern anirà "a totes" de la mà de les entitats del Tercer Sector en la lluita contra la pobresa

query_builder   11 febrer 2014 21:45

event_note Nota de premsa

El Govern anirà "a totes" de la mà de les entitats del Tercer Sector en la lluita contra la pobresa

  • El Govern es reuneix amb la Creu Roja de Catalunya per fer seguiment de l’acció social a Catalunya
  • La reunió de treball l’han presidit el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès
  • El conseller Homs reitera que el Govern és “conscient” de les greus dificultats que té una part de la població i fa “tot el que té a l’abast” per ajudar els que més ho necessiten
Conseller Homs i Josep Marquès
El Govern s’ha reunit avui amb la Creu Roja de Catalunya per abordar qüestions relatives a l’acció social i a la lluita contra la pobresa. En la reunió s’ha acordat reforçar la dinàmica de treball entre ambdues institucions. Aquesta major col·laboració es concretarà a partir d’ara amb la celebració de trobades bilaterals entre la Creu Roja i els diversos Departaments de la Generalitat. Així mateix, les dues institucions s’han emplaçat a trobar-se de nou d’aquí a uns mesos.
 
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha valorat especialment la col·laboració amb institucions com la Creu Roja, que fan un feina “extraordinària” i coneixen de primera mà la situació social perquè treballen “a peu d’obra”.
 
En la compareixença posterior a la reunió, Homs ha assegurat que el Govern anirà “a totes” de la mà de la Creu Roja i de les entitats del Tercer Sector en la lluita contra la pobresa. “Som conscients de les greus dificultats que té una part de la població, i fem tot el que tenim a l’abast, des de vendre patrimoni a apujar impostos, per ajudar els que més ho necessiten. Buscarem sota les pedres els recursos necessaris”, ha remarcat.
 
Durant la reunió s’han posat sobre la taula qüestions com les polítiques actives d’ocupació, la pobresa energètica i l’habitatge social, els programes de rehabilitació als centres penitenciaris, l’atenció a les persones grans i amb dependència i les necessitats alimentàries de Catalunya.
 
La Creu Roja també ha presentat al Govern l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil, la crida que l’entitat té previst llençar properament per aconseguir el màxim de suports i recursos per garantir que els nens i nenes en situació de risc tinguin accés a una alimentació saludable. En aquest sentit, el conseller Homs ha afirmat que “a l’hora de buscar solucions, el Govern hi serà”.
 
La trobada, que s’ha celebrat al Palau de la Generalitat, l’han presidit el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president de la Creu Roja de Catalunya, Josep Marquès. També hi han assistit, per part del Govern, els consellers de la Presidència, Francesc Homs; d'Ensenyament, Irene Rigau; de Salut, Boi Ruiz, d'Interior, Ramon Espadaler; de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; de Benestar i Família, Neus Munté; d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i de Justícia, Germà Gordó, així com el secretari del Govern, Jordi Baiget, i el director de l’Oficina del President i de Coordinació Interdepartamental, Joan Vidal.
 
La delegació de la Creu Roja de Catalunya l’ha encapçalat el president de la institució humanitària, Josep Marquès, acompanyat dels presidents de la Creu Roja a les demarcacions catalanes: Josep Quitet (Barcelona), Roser Llevat (Girona), Vicenç Gabriel (Tarragona) i Antoni Aguilera (delegat especial a Lleida), a més del coordinador i la secretària de la Creu Roja a Catalunya, Enric Morist i Carmen Rico, així com els directors i directores de diversos àmbits d’intervenció de la Creu Roja a Catalunya.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia