· El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i Miquel Calçada, comissari de la commemoració, han presentat aquest nou projecte que comprèn un programa d’activitats esportives que s’allargaran durant tot l’any 
 
· El Campus Esportiu del Tricentenari compta amb una plataforma virtual pròpia que reunirà la comunitat vinculada a l’esport català
 
· Més de 60 representants de federacions, consells esportius, clubs, així com reconeguts esportistes de diferents disciplines han assistit a la presentació
sge
Foto: Jordi Estruch
 
El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i el comissari del Tricentenari, Miquel Calçada, han presentat aquesta tarda, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, el Campus Esportiu del Tricentenari. Aquesta plataforma engloba les actuacions esportives que se sumen al programa d’actuacions de la commemoració.
 
Durant l’acte, Ivan Tibau ha situat l’associacionisme i l’emprenedoria com un dels actius principals del país i del sistema esportiu català, que manté el seu potencial gràcies al treball de les entitats i la societat civil. El secretari general de l’Esport ha subratllat, d’altra banda, que “el món de l’esport ha patit, ha treballat i ha après a millorar” durant el període de crisi econòmica dels últims 3 anys, i ha instat el sector esportiu català a “mostrar, de nou, a la societat, l’exemple dels valors que pot transmetre l’esport català”, convidant-lo a formar part de les activitats del Campus Esportiu del Tricentenari.
 
Per la seva banda, el comissari de la commemoració ha destacat la importància que l’esport se sumi al Tricentenari a través del Campus Esportiu, un projecte propi que vol convertir-se en el “punt de trobada per a l’esport català”. En aquest sentit, Calçada ha assegurat que el Campus suposa l’oportunitat de fer presents els valors de l’esport en la commemoració així com de comptar amb la implicació d’una part destacada de la població catalana.
 
El Campus Esportiu del Tricentenari, tal com ha detallat el director del Consell Català de l’Esport, Gerard Figueras, combina un programa d’activitats presencials amb una dinàmica virtual pròpia que inclou actuacions i iniciatives diverses adreçades a diferents tipologies de públic. Entre les activitats presencials que formaran part de la commemoració, destaquen la “Volta“ Ciclista Catalunya, les finals dels Campionats de Catalunya Universitaris (Vic), els Campionats de Catalunya FIS absolut d’esquí alpí (La Molina) i Senders/camins del Tricentenari.
 
La programació de les actuacions presencials es divideix en dos grans vessants. D’una banda, l’Itinerari Esportiu format per activitats i esdeveniments rellevants en el sistema esportiu català. De l’altra, l’Agenda Esportiva que comprèn les activitats i propostes que es duran a terme amb les federacions, universitats, clubs i consells esportius d’arreu del territori.
 
Oferir un punt de trobada a la xarxa al teixit esportiu català
 
L’activitat a través de la xarxa juga un paper destacat en el projecte que avui s’ha presentat, ja que properament s’activarà el Campus Virtual. L’objectiu d’aquesta iniciativa és crear un punt de trobada per a la comunitat vinculada a l’esport català a través d’una plataforma virtual i de perfils propis en les xarxes socials.
 
Itinerari esportiu del Campus Presencial: 
  • Finals dels Campionats de Catalunya Universitaris-Trobada Esportiva Tricentenari (13 de març). Esport Català Universitari (ECU) Universitat de Vic.
  • Campionats de Catalunya FIS Absolut d’esquí alpí (21-23 de març). Federació Catalana d’Esports d’Hivern.
  • Volta Ciclista Catalunya (24-30 de març). Volta Ciclista Catalunya.
  • 62 Rally Costa Brava (14-15 de març). Federació Catalana d’Automobilisme.
  • Fira d’Esports Federats (maig). Unió de Federacions Esportives Catalanes.
  • Partit del Tricentenari (24 de maig). Federació Catalana de Rugbi.
  • Lligues nacionals catalanes de bàsquet –ACB, LEB, EBA, Femenina i Femenina 2- (finals de setembre). Federació Catalana de Bàsquet.
  • Torneig del Tricentenari hoquei patins masculí i femení (per concretar). Federació Catalana de Patinatge.
  • Trobada Atlètica (per concretar). Federació Catalana d’Atletisme.
  • Senders/Camins del Tricentenari (a determinar). Federació Catalana d’Entitats Excursionistes.
  • Partit amistós de la selecció catalana de futbol (finals de desembre). Federació Catalana de Futbol.
 
Agenda Esportiva: 
  • Saló de la Infància (desembre-gener 2014). Fira de Barcelona
  • Campionat de Catalunya d’hoquei (24 de gener de 2014). Campionats de Catalunya d’hoquei.
  • Cursa 10km. 1714 persones corrent per a la Vilafranca (26 de gener de 2014). Patronat Municipal d’Esport de Vilafranca del Penedès.
  • Mitja Marató de Granollers (2 de febrer de 2014). 
  • II Cursa escolar del Besòs Maresme (10 de maig). Escola Eduard Marquina.
  • Torneig de veterans (14 de juny de 2014). Equip de bàsquet Campus Terrassa.
  • Rutes diverses i caiac (arribada el 7 de setembre de 2014). Agrupació Excursionista Catalunya
  • Aplec Excursionista dels Països Catalans (5-8 de desembre). Centre Excursionista de Catalunya).

1  

Imatges

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Estruch) 294