Proporció de despeses en protecció social segons funcions. 2011
Les prestacions cobertes pel sistema de protecció social van significar al 2011 una despesa de 43.879 milions d’euros a Catalunya, dada que suposa el 22,1% del PIB. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), la despesa en protecció social a Catalunya s’ha mantingut pràcticament estable amb un increment del 0,5% en relació amb l’any anterior, i destaca el percentatge de despeses destinades a prestacions d’atur (15,3%), ja que gairebé triplica el que hi destina la Unió Europea (5,4% UE-27).
 
La despesa per habitant en protecció social a Catalunya és de 5.847 euros a l’any 2011, xifra pràcticament igual a la d’Espanya, que es va situar en 5.843 euros. En termes de la proporció que representa sobre el PIB, Espanya destina el 26,1% del PIB a protecció social i la Unió Europea el 29%, totes dues magnituds superiors al 22,1% de Catalunya. Els sistemes de protecció català i espanyol són bàsicament equivalents, però el fet que la dada del PIB per càpita sigui més elevada en el cas català genera aquest resultat.
 
Aquesta estadística s’elabora sota les directrius del Sistema europeu d’estadístiques de protecció social (SEEPROS), establert per Eurostat amb l’objectiu d’obtenir xifres comparables dels sistemes de protecció social heterogenis que actuen en els diferents països europeus.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 173

Taules i gràfics

Taules i gràfics
XLSX | 34