fotografia d'un pescador
Van superar les 100 mil, i això demostra un interès creixent envers aquesta activitat
 
El conseller Pelegrí destaca que es tracta d’una activitat molt important per a l’economia de muntanya
 
 
La Generalitat de Catalunya va expedir un total de 109.527 llicències de pesca recreativa de superfície, cosa que suposa un 50% d’augment respecte de les xifres de 2012, i un 153% respecte de la xifra de 2008.
 
Aquesta dada demostra l’interès creixent envers la pesca. L’augment es pot atribuir a diverses mesures de gestió que la Generalitat ha aplicat en els últims anys, com ara crear la llicència de pesca turística de 15 dies de vigència (en els darrers tres anys, s’ha passat de 1.596 a 14.655 llicències), fomentar la creació de més zones lliures sense mort on només cal disposar de la llicència per pescar-hi, o augmentar l’edat màxima en què es pot obtenir la llicència gratuïtament, que ha passat dels 14 als 18 anys durant l’any 2012.
 
El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, valora positivament aquest augment substancial de les llicències, ja que “la pesca de riu ja fa temps que ha deixat de ser una font de recursos per a la supervivència humana i ha esdevingut una activitat esportiva i recreativa“. Pelegrí ha explicat que la pesca “és una activitat molt important per a l’economia de les comarques d’interior i de muntanya, en la mesura que contribueix a la desestacionalització i la diversificació de l’activitat en uns territoris on l’extensió de la temporada turística pot esdevenir un factor clau per a la continuïtat de l’activitat econòmica i l’arrelament de la població al territori.”
 
La llicència de pesca recreativa de superfície habilita tant per a la pesca en aigües continentals com per a la pesca en aigües marítimes des de la costa. El cost varia segons la seva vigència, des dels 6 euros la de 15 dies fins als 52,80 euros la de 4 anys. A més, la tramitació per Internet compta amb un 10% de descompte. Les persones majors de 65 anys, les incapacitades i les menors de 18 anys, la poden obtenir gratuïtament.
 
Es pot obtenir telemàticament a la pàgina web de l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya (http://www20.gencat.cat/portal/site/OVT), o presencialment a qualsevol servei territorial o oficina comarcal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.
 
En aquest sentit, l’Administració treballa contínuament en la millora del sistema d’expedició de llicències i permisos per via telemàtica, en una aposta clara a favor de les noves tecnologies i el foment de l’Administració electrònica.
 
Per a més informació, podeu consultar la pàgina web www.gencat.cat/pesca/continental per a la pesca en aigües continentals, o www.gencat.cat/pesca per a la pesca en aigües marítimes.