moment de l'acte
moment de l'acte
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, ha presidit la cloenda de l’Assemblea General d’Unió Corporació Alimentària.
 
Pelegrí ha aprofitat aquest escenari per transmetre al sector cooperatiu que cal augmentar la competitivitat del sector i de les seves empreses ja que tot sembla indicar que “l’economia catalana cada vegada és més sòlida, atractiva i està liderant la internacionalització d’Europa”. “Som un clar motor de la recuperació global del país, de la seva imatge, de la seva economia i de la seva ocupació”.
 
Per aquest motiu, Pelegrí ha subratllat que “cal seguir innovant i adaptant-nos al consumidor, ja que és l'única manera de sortir del cercle viciós del preu i de la pressió del marge”. “Ens cal una política d’innovació útil, amb visió empresarial i competitiva, sorgida d’un procés bottom-up”, ha dit el conseller, que també ha afirmat que “la millor innovació és aquella que parteix del que passa a l’entorn, el que tenim i el que necessitem”. 
 
Per aquest motiu, Pelegrí ha explicat que el Departament que encapçala dóna suport a totes les iniciatives emprenedores que busquin maneres per optimitzar el potencial del present, que suposin millorar la capacitat de penetració als mercats i que, en definitiva, millorin la competitivitat de l’empresa i el sector.
 
D’altra banda, Pelegrí també ha afirmat que, junt amb la innovació, cal fer una aposta decidida per internacionalitzar les empreses i aconseguir exportar, ja que “l’exportació és la pedra angular sobre la qual està pivotant tota la recuperació econòmica”.
 
El conseller ha dit que cal impulsar al país “una nova cultura emprenedora” i, sobretot, de “l’emprenedoria col·lectiva”, ja que és una de les alternatives més rellevants del futur econòmic immediat. Això, lligat a la professionalització i internacionalització, eixos estratègics de la seva legislatura.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat  i https://twitter.com/agriculturacat
 
 

1  

Imatges

moment de l'acte

moment de l'acte 1890