President

El president amb la Federació Catalana de Rugbi

El president Mas destaca el valor de l'esport com a factor de cohesió i insta a "no perdre mai el fair play i la noblesa"

query_builder   17 febrer 2014 15:00

event_note Nota de premsa

El president Mas destaca el valor de l'esport com a factor de cohesió i insta a "no perdre mai el fair play i la noblesa"

  • El president de la Generalitat rep a la Federació Catalana de Rugbi que li presenta els darrers èxits aconseguits en la secció femenina
El president rep a la Federació Catalana de Rugbi
El president amb la Federació Catalana de Rugbi
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha utilitzat l’exemple de la pràctica de l’esport, i del rugbi en particular, per explicar el que està passant a nivell del nostre país. “Una cosa pot ser dura, perquè hi ha una confrontació, i la confrontació porta tensió, però no s’ha de perdre mai el fair play i la noblesa”, ha afirmat.
 
En el decurs de l’audiència a la Federació Catalan de Rugbi, el cap de l’Executiu ha insistit a dir que l’esport “és un factor de cohesió a dintre del nostre país” i ha advertit a “aquells que diuen que a Catalunya ens dividirem i ens barallarem” que “l’esport és un dels àmbits on es veu que la cohesió del país funciona i que la gent s’entén”.
 
En aquest punt, ha recordat que Nelson Mandela va utilitzar l’esport i concretament el rugbi per unir un país, Sudàfrica, mentre ha defensat que “a nosaltres això no ens cal perquè no tenim el país dividit”, però ha assegurat que “als catalans ens pot servir perquè Catalunya sigui més coneguda arreu del món”.
 
En aquest context, el president Mas ha lamentat que les seleccions catalanes no puguin competir a nivell internacional, i s’ha mostrat esperançat que, gràcies al bon exemple que es dóna des de l’esport català, “se’ns deixi projectar-nos a dintre de casa, en el conjunt d’Espanya i també a nivell  internacional, de forma que l’esport català pugui aconseguir èxits”. “Això, a hores d’ara, no ens ho deixen fer encara, o no ho podem fer encara”, ha dit, però ha assegurat que “s’hi està treballant”.
 
Artur Mas també s’ha referir a la relació entre Catalunya i l’Estat espanyol, posant d’exemple la relació entre ambdues federacions d’aquest esport. Ha recordat que la primera federació de rugbi que es va crear a nivell espanyol va ser la catalana i també va ser la primera que va ser acceptada com a tal a la federació internacional, i que va intercedir per tal que la federació espanyola puguis ser reconeguda també. Ha recordat, però, que quan la Federació espanyola ja va ser a dins, aleshores va fer el possible per treure la catalana. 
 
El president ha rebut una representació del Rugbi català femení, encapçalada pel president de la Federació, Ignasi Planas, que estava acompanyat de diversos directius, representants dels diferents clubs d’aquest esport i jugadores i entrenadors. La Federació vol posar en valor la promoció d'aquest esport base i la millora dels resultats aconseguits recentment per la selecció catalana femenina, que ha ofert al president els èxits aconseguits recentment en les diferents categories.

1  

Imatges

Fotografia del president Mas amb el president de la Federació Catalana de Rugbi

Fotografia del president Mas amb el president de la Federació Catalana de Rugbi 532

1  

Fitxers adjunts

Fotografia del president amb les jugadores de la Federació Catalana de Rugbi

Fotografia del president amb les jugadores de la Federació Catalana de Rugbi
JPG | 1305

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia