Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Agricultura referma la seva aposta per la recerca i la innovació del sector agroalimentari

query_builder   19 febrer 2014 10:44

event_note Nota de premsa

Agricultura referma la seva aposta per la recerca i la innovació del sector agroalimentari

FOTO WEB
Un moment de l'acte.
El conseller Pelegrí ha presidit, aquest matí, una jornada sobre oportunitats de finançament per a empreses del sector alimentari en un marc europeu
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit aquest matí, a Caldes de Montbui (Vallès Oriental), una jornada informativa sobre el Partenariat Europeu d’Innovació en Agricultura Sostenible (EIP Sustainable Agriculture), una eina de la Comissió Europea (CE) destinada a fomentar la innovació en el sector agrícola. L’EIP utilitza fons destinats a programes nacionals i regionals de desenvolupament rural i del programa Horizon2020.
 
L’acte està organitzat per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del Departament d’Agricultura, i s’adreça a empreses i associacions implicades en la creació de coneixement en agricultura sostenible.

L’objectiu de la sessió és donar a conèixer el funcionament i el sistema d’accés al programa d’innovació en el sector agrícola i ramader. Les conferències serviran per entendre l’ús dels fons disponibles a partir d’experiències anteriors i veure de quina manera les empreses del sector primari poden invertir en innovació gràcies al finançament europeu.
 
L’Horizon 2020 compta amb un pressupost de 79.000 M€ i comprèn el període 2014-2020. Se centra en la recerca que serà transferida a accions econòmiques o industrials, és a dir, la recerca que s’aplica a productes o serveis que arriben al mercat.
 
El conseller Pelegri ha volgut destacar la importància d’aquest projecte europeu perquè “enllaça la Recerca amb la Innovació, des de la investigació científica i tecnològica a la innovació aplicada perquè arribi al mercat, totes les formes d'innovació”.
 
Així, Pelegrí veu aquest marc europeu d’innovació com una possibilitat per fomentar el sector agrícola i com una oportunitat per veure de quina manera es poden implicar les empreses del sector primari en projectes finançats per Europa. Es tracta també de “desenvolupar sistemes productius sostenibles i eficients dels recursos primaris de producció, i de fomentar els serveis dels ecosistemes i la recuperació de la diversitat  biològica”.
 
 
 

2  

Fitxers adjunts

Un moment de l'acte.

Un moment de l'acte.
JPG | 3050

Foto 2.

Foto 2.
JPG | 2368

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia