Direcció General de Comunicació

Torre de Bellesguard

El Govern crea el Consell per al foment i la difusió de l'obra de Gaudí

query_builder   18 febrer 2014 15:03

event_note Nota de premsa

El Govern crea el Consell per al foment i la difusió de l'obra de Gaudí

 
  • El Consell estudiarà la constitució d’una xarxa dels diversos edificis creats per Gaudí a Catalunya, facilitant-ne l’estudi, la possibilitat de visitar-los i el foment de la recerca sobre l’obra de l’arquitecte
 
El Govern de la Generalitat ha acordat la creació del Consell per al foment i la difusió de l’obra de Gaudí. Aquest òrgan consultiu neix amb la voluntat d’impulsar, fomentar i difondre el coneixement de l’obra de Gaudí i per possibilitar l’intercanvi d’informació sobre les diverses actuacions entorn d’aquesta obra.
 
El Consell està presidit pel conseller de Cultura i en formen part els propietaris de les obres de Gaudí de titularitat privada, representants de les obres de titularitat pública, experts amb un coneixement reconegut en la obra de Gaudí i responsables del Govern de la Generalitat.
 
Entre les tasques que té encomanades, el Consell estudiarà la constitució d’una xarxa dels diversos edificis creats per Gaudí a Catalunya, facilitant-ne l’estudi, la possibilitat de visitar-los i el foment de la recerca sobre l’obra de l’arquitecte, sobre la qual en vetllarà per tal que continuï sent un patrimoni Catalunya referent d’un estil arquitectònic únic i singular.
 
Els orígens d’aquest òrgan estan en la Declaració de Mataró, signada el 23 de novembre de 2013 per part de propietaris de les principals obres d’Antoni Gaudí i diversos representants d’entitats i institucions que treballen per preservar la seva obra.
 
Edificis a Catalunya
 
A Catalunya estan declarats com a béns culturals d’interès nacional, en la categoria de monuments històrics, un total de 13 edificis de Gaudí, reconeguts  al Decret 1794/1969, de 24 de juliol. Així mateix, l’obra de Gaudí va ser inclosa a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO en la Resolució del Comitè reunit l’any 1984. Aquesta Resolució incloïa el Parc Güell, la Casa Milà i el Palau Güell. L’any 2005 l’obra de Gaudí es va ampliar i es van incloure a la Llista del Patrimoni Mundial la Façana del Naixement i la Cripta de la Sagrada Família, la Casa Vicens, la Casa Batlló i la Cripta de la Colònia Güell.
 
La composició del Consell per al foment i la difusió de l’obra de Gaudí és la següent:
 
  • Cripta de la Colònia Güell (Eugènia Garcia Puig)
  • Casa Batlló (Malú Piedrabuena Ruiz-Tagle)
  • Casa Vicens (Tarek Masri Costejà)
  • Palau Güell (Maria Carmen Perella Cosconera)
  • Parc Güell (Ignasi Armengol Villà)
  • Casa Calvet (Santiago Llensa Boyer)
  • Col·legi Teresià (M. José Monserrat Mesanza)
  • Pavellons de la Finca Güell (Lourdes Cirlot Valenzuela)
  • Torre Bellesguard (Anna Mollet Guilera)
  • Portal i Tanca Finca Miralles (Marta Plasencia Reyes)
  • Nau Gaudí de Mataró (Joan Mora i Bosch)
  • Casa Milà (Marta Lacambra Puig)
  • Temple de la Sagrada Família (Xavier Miralles Mas)
 
També formaran part del Consell el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus  i Patrimoni, el subdirector general del Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic i Paleontològic, la cap de la Divisió d’Actuacions en Museus i Monuments del Departament de Cultura, el director del Museu Nacional d’Art de Catalunya, l’adjunt al cap de Gabinet de Departament de Territori i Sostenibilitat i els experts que el conseller de Cultura designi per raó del seu reconegut coneixement en l’obra d’Antoni Gaudí.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia