Direcció General de Comunicació

Torre de Bellesguard

El Govern crea el Consell per al foment i la difusió de l'obra de Gaudí

query_builder   18 febrer 2014 15:03

event_note Nota de premsa

El Govern crea el Consell per al foment i la difusió de l'obra de Gaudí

 
  • El Consell estudiarà la constitució d’una xarxa dels diversos edificis creats per Gaudí a Catalunya, facilitant-ne l’estudi, la possibilitat de visitar-los i el foment de la recerca sobre l’obra de l’arquitecte
 
El Govern de la Generalitat ha acordat la creació del Consell per al foment i la difusió de l’obra de Gaudí. Aquest òrgan consultiu neix amb la voluntat d’impulsar, fomentar i difondre el coneixement de l’obra de Gaudí i per possibilitar l’intercanvi d’informació sobre les diverses actuacions entorn d’aquesta obra.
 
El Consell està presidit pel conseller de Cultura i en formen part els propietaris de les obres de Gaudí de titularitat privada, representants de les obres de titularitat pública, experts amb un coneixement reconegut en la obra de Gaudí i responsables del Govern de la Generalitat.
 
Entre les tasques que té encomanades, el Consell estudiarà la constitució d’una xarxa dels diversos edificis creats per Gaudí a Catalunya, facilitant-ne l’estudi, la possibilitat de visitar-los i el foment de la recerca sobre l’obra de l’arquitecte, sobre la qual en vetllarà per tal que continuï sent un patrimoni Catalunya referent d’un estil arquitectònic únic i singular.
 
Els orígens d’aquest òrgan estan en la Declaració de Mataró, signada el 23 de novembre de 2013 per part de propietaris de les principals obres d’Antoni Gaudí i diversos representants d’entitats i institucions que treballen per preservar la seva obra.
 
Edificis a Catalunya
 
A Catalunya estan declarats com a béns culturals d’interès nacional, en la categoria de monuments històrics, un total de 13 edificis de Gaudí, reconeguts  al Decret 1794/1969, de 24 de juliol. Així mateix, l’obra de Gaudí va ser inclosa a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO en la Resolució del Comitè reunit l’any 1984. Aquesta Resolució incloïa el Parc Güell, la Casa Milà i el Palau Güell. L’any 2005 l’obra de Gaudí es va ampliar i es van incloure a la Llista del Patrimoni Mundial la Façana del Naixement i la Cripta de la Sagrada Família, la Casa Vicens, la Casa Batlló i la Cripta de la Colònia Güell.
 
La composició del Consell per al foment i la difusió de l’obra de Gaudí és la següent:
 
  • Cripta de la Colònia Güell (Eugènia Garcia Puig)
  • Casa Batlló (Malú Piedrabuena Ruiz-Tagle)
  • Casa Vicens (Tarek Masri Costejà)
  • Palau Güell (Maria Carmen Perella Cosconera)
  • Parc Güell (Ignasi Armengol Villà)
  • Casa Calvet (Santiago Llensa Boyer)
  • Col·legi Teresià (M. José Monserrat Mesanza)
  • Pavellons de la Finca Güell (Lourdes Cirlot Valenzuela)
  • Torre Bellesguard (Anna Mollet Guilera)
  • Portal i Tanca Finca Miralles (Marta Plasencia Reyes)
  • Nau Gaudí de Mataró (Joan Mora i Bosch)
  • Casa Milà (Marta Lacambra Puig)
  • Temple de la Sagrada Família (Xavier Miralles Mas)
 
També formaran part del Consell el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus  i Patrimoni, el subdirector general del Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic i Paleontològic, la cap de la Divisió d’Actuacions en Museus i Monuments del Departament de Cultura, el director del Museu Nacional d’Art de Catalunya, l’adjunt al cap de Gabinet de Departament de Territori i Sostenibilitat i els experts que el conseller de Cultura designi per raó del seu reconegut coneixement en l’obra d’Antoni Gaudí.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia