• El cap de l’Executiu ha inaugurat aquesta tarda el nou centre de l’entitat, dissenyat per facilitar el diagnòstic, el tractament i la investigació biomèdica en l’Alzheimer i en altres malalties neurodegeneratives per a les quals encara no hi ha curació
El president Mas saludant a una de les doctores del centre
El president Mas saludant a una de les doctores del centre
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquesta tarda la “meritòria i excel·lent tasca” que du a terme la Fundació ACE (Institut Català de Neurociències Aplicades), perquè “feu una feina sanitària, però sobretot social, amb claredat d’idees i amb la sensibilitat d’acompanyar i educar les famílies dels malalts”.
 
En l’acte d’inauguració del nou centre per al tractament i la investigació de l’Alzheimer de la Fundació, el Barcelona Alzheimer Treatment & Research Center, ubicat a Barcelona, el president ha destacat que la feina diària dels professionals que treballen en aquest centre “té conseqüències molt directes per a molta gent”, especialment per a les famílies dels malalts, un entorn fonamental per als pacients i als quals la Fundació dóna molta importància, i que l’han convertit en un “referent a nivell europeu i internacional”.
 
El nou centre, que compta amb el suport de l’empresa Grifols, s’ha dissenyat amb l’objectiu de facilitar el diagnòstic, el tractament i la investigació biomèdica en l’Alzheimer i en altres malalties neurodegeneratives per a les quals encara no hi ha curació. Amb 1.800 m2 de superfície, compta amb una unitat de diagnòstic i una unitat d’assajos clínics, que inclou l’Hospital de dia de tractament farmacològic.
 
Durant el parlament que ha pronunciat, el president també ha destacat que ens podem sentir “orgullosos” d’un país com és Catalunya, capaç de generar persones i organitzacions “que poden arribar a ser referents mundials”. “Amb un 0,1% de la població mundial, que aquest país pugui arribar-se a plantejar en algunes disciplines fer una contribució al conjunt de la humanitat no és qualsevol cosa, i diu molt del talent i de l’actitud que hi ha al país”, ha subratllat.
 
En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha remarcat el bon moment i la bona posició a nivell internacional que té Catalunya en camps com la recerca o les ciències de la salut, i ha assegurat que aquests bons resultats arriben gràcies a “la perseverança, la constància, la voluntat, l’energia, la força i el talent”, actituds amb les quals “pots arribar a assolir fites importants”. “Quan veus que Catalunya pot posar exemples al conjunt del món, aleshores és quan, com a mínim, saps que formes part d’un país que val la pena perquè té persones que valen la pena”, ha destacat.
 
Al final del seu discurs, el cap del Govern també ha agraït el suport que dóna Grifols a aquesta fundació i, sobretot, el fet que s’hagi convertit en “un referent a nivell econòmic i empresarial a tot arreu del món”. “Amb això demostreu que empreses que no han sortit ni de l’àmbit públic ni de grans corporacions financeres, sinó que són de matriu familiar, amb molt talent, constància i un projecte molt clar, poden arribar a convertir-se també en un referent a nivell mundial”, ha subratllat.
 
A l’acte també hi han assistit la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; el conseller de Salut, Boi Ruiz; el president de Grifols, Víctor Grifols, i la directora mèdica del centre, la doctora Mercè Boada, entre d’altres autoritats.

1  

Imatges

Inauguració del nou centre de la Fundació ACE

Inauguració del nou centre de la Fundació ACE 348