• La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de les II Jornades Educació Avui
 
 
Jornades Educació Avui
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que a Catalunya "la voluntat i la il·lusió per renovar l'educació és viva, és fixa i es manté", malgrat la situació actual de recentralització i d’homogeneïtzació que viu l'escola catalana. La titular d’Ensenyament ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de les segones Jornades Educació Avui, organitzades per la Fundació Jaume Bofill, que han tingut lloc aquesta tarda al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.
 
La consellera Irene Rigau, durant la seva intervenció, ha remarcat la importància de la figura del docent i que, per això, “la formació del professorat és un element clau”. En aquest sentit, ha destacat el paper de les universitats catalanes “perquè han sabut crear iniciatives i organitzar-se”. “Els canvis en l’educació acostumen a ser lents però s'han d'aplicar, cal traduir les intencions en accions”, ha afegit.
 
La titular d’Ensenyament ha subratllat que s’ha de “garantir l’èxit escolar per donar un futur millor als joves” i que la principal preocupació “és fer possible que millori la taxa de graduats a secundària”. Rigau ha dit que “tenim un capital educatiu molt bo” i que “el país continua viu i enfortit”.
 
Les Jornades Educació Avui són un espai que té com a objectiu generar reflexió, debat i anàlisi sobre la situació actual i els reptes de futur immediat de l'educació a Catalunya.
 
19 de febrer de 2014

1  

Imatges

Jornades Educació Avui

Jornades Educació Avui 3201