Protecció Civil

Sitges estrena Pla d'Autoprotecció (PAU) pel Carnestoltes d'enguany

query_builder   21 febrer 2014 16:12

event_note Nota de premsa

Sitges estrena Pla d'Autoprotecció (PAU) pel Carnestoltes d'enguany

Carnestoltes
  • El PAU pel Carnestoltes s’ha presentat avui a la Junta de Seguretat Local de l’Ajuntament de Sitges
 
Aquest matí el director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, ha assistit a la Junta Local de Seguretat de l’Ajuntament de Sitges, on s’ha presentat el Pla d’Autoprotecció (PAU) del Carnaval de Sitges 2014, així com el seu procés d’activació. Està previst que el Pla s’activi en fase d’ALERTA el proper dijous, 27 de febrer, amb els actes inaugurals del carnaval i es mantingui activat fins a la cloenda de les festes de carnaval, el 5 de març.
 
El PAU s’activarà amb l’objectiu de donar cobertura al municipi, pel que fa a la prevenció i la seguretat, durant les celebracions de carnaval que, any rere any, atrau gran afluència de participants i de públic. L’objectiu del Pla és garantir una intervenció ràpida i coordinada entre els diferents cossos actuants en el cas de produir-se una emergència.
 
D’altra banda, el PAU del Carnaval de Sitges 2014 integrarà totes les activitats d’aquest esdeveniment, tant les dels actes previs com les dels actes posteriors. També integrarà les activitats tancades del Prado i el Retiro, així com l’àrea de l’estació de tren de Sitges, que augmentarà la freqüència dels combois durant les festes.
 
El PAU del Carnaval de Sitges disposarà d’un llistat amb les carrosses participants, el contacte dels seus responsables i l’ordre de les carrosses el dia de cada rua (el 2 i el 4 de març). Els responsables de les carrosses formaran part dels equips d’autoprotecció del PAU i estaran coordinats amb la resta  d’operatius municipals i de la Generalitat. Entre les actuacions, es revisaran les carrosses per assegurar que el cablejat de la il·luminació sigui l’adequat i el material dels guarniments sigui ignífug.
 
Amb la seva aprovació, el PAU del Carnaval de Sitges quedarà integrat en el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT, que estarà en fase de prealerta durant els dies de major activitat prevista , i que garantirà tant la participació com la coordinació òptima entre els mitjans municipals i els de la Generalitat.
 
A la Junta de Seguretat Local de l’Ajuntament de Sitges d’avui, també han assistit, l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, el delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea, la regidora de Governació, Vinyet Lluís; el regidor de Tradicions i Festes, Magí Almirall; el regidor de Via Pública, Lluís Marcè; i els responsables de la Policia Local i Mossos d’Esquadra de Sitges i la comarca, a més del president de la Comissió de Carnaval, Carles Garcia
 
A la Junta de Seguretat Local han assistit la regidora de Governació, Vinyet Lluís; el regidor de Tradicions i Festes, Magí Almirall; el regidor de Via Pública, Lluís Marcè; i els responsables de la Policia Local i Mossos d’Esquadra de Sitges i la comarca, a més del president de la Comissió de Carnaval, Carles Garcia
 
En l’elaboració del PAU i en el dispositiu previst participen: l’Ajuntament de Sitges, la Policia Local de Sitges, la Comissió de Festes del Carnaval de Sitges, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Sistema d’Emergències Mèdiques, els Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat, Creu Roja i els Serveis Territorials de Protecció Civil de la Generalitat a Barcelona.
 
Municipis amb Carnestoltes amb PAU o PEM vigents: Cambrils, Manresa, Mataró, Palamós, Sant Celoni, Solsona, Súria, Tarragona, Terrassa, Torelló, El Vendrell i Vilanova i la Geltrú.

1  

Imatges

Imatge de la Junta de Seguretat Local de l'Ajuntament de Sitges

Imatge de la Junta de Seguretat Local de l'Ajuntament de Sitges 226

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia