El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que s’han registrat 2 accidents mortals de trànsit amb 2 víctimes mortals a la xarxa viària interurbana de Catalunya, aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 21 de febrer fins a les 20.00 h d’avui diumenge 23.
 
El primer accident mortal es va registrar ahir a la nit al punt quilomètric 1.162 de l’A-7 a l’altura de Tarragona (Tarragonès). Per causes que encara s'estan investigant, una motocicleta va sortir de la via i el conductor del vehicle va resultar ferit de gravetat. El motorista, un home de 56 anys, nacionalitat holandesa i veí de l’Hospitalet de l’Infant, va ser traslladat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona on va morir hores més tard.
 
L’altre sinistre s’ha registrat aquest matí al punt quilomètric 179 de la C-12 a l’altura d’Os de Balaguer (Noguera). Per causes que encara s'estan investigant, un cotxe ha sortit de la via. Com a conseqüència del xoc, ha mort l’acompanyant posterior del vehicle, Carles U. F., de 19 anys i veí de les Avellanes. Els altres dos ocupants del turisme han resultat ferits greus i els han traslladat a l’Hospital Arnau de Vilanova.

Quant a mobilitat, el retorn d’aquesta tarda de diumenge cap a l’àrea metropolitana de Barcelona està registrant les principals afectacions viàries a la N-260 amb 13 km d’aturades entre Planoles i Ripoll i a la C-16, amb fins a 12 km de retencions entre Bagà i la Nou de Berguedà i 1 km més de lentitud a Urús, on s’ha regulat la circulació cap al Túnel del Cadí.
 
Convé destacar que per facilitar aquesta mobilitat de tornada del cap de setmana s'han disposat les mesures especials a la C-16 a Berga, Cercs i Riu de Cerdanya i a la C-55 a Castellgalí.
 
També s’han registrat retencions de retorn a la C-32 sud a St. Boi de Llobregat (5 km), a la C-58 a Montcada i Reixac (3 km) i a la B-10 o Ronda Litoral de Barcelona en sentit Trinitat (4 km) a l’alçada de la zona portuària, on l’avaria d’un vehicle ha tallat un carril. A més, aquesta tarda, un accident ha obligat a restringir un carril de l’AP-7 a l’Agullana en sentit sud.  A més, l’incendi d’un turisme ha obligat a tallar la C-31 a Sitges i a fer desviaments per la C-32. Per altra banda, des del matí un camió bolcat talla un carril de l’AP-7 a Mont-roig del Camp en sentit nord. Està previst que la incidència es mantingui fins demà al matí, quan s’acabarà de retirar el remolc del vehicle.
 
Dissabte el volum de trànsit va ser en general baix a les principals carreteres i autopistes del país si bé hi va haver retencions puntuals a la N-340 a Vallirana en direcció Tarragona i a la Ronda de Dalt de Barcelona en sentit Llobregat per un vehicle accidentat que tallava un carril a l’altura Via Júlia. Altres afectacions viàries destacades van ser: es va fer pas alternatiu a la BV-5001 a Montcada i Reixac i a la N-II a Tordera per dos accidents; es va tallar la C-14 a Agramunt en ambdós sentits de la marxa per un tractor incendiat; i l’accident d’un ciclista que va caure sol va obligar a tallar la N-340 a St. Carles de la Ràpita i a fer desviaments per l’interior de la població.