Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Més de 140 empreses participaran a Alimentaria 2014 amb el suport del Departament d'Agricultura

Es manté el compromís ferm de donar prioritat a la promoció comercial del sector agroalimentari

query_builder   24 febrer 2014 09:40

event_note Nota de premsa

Més de 140 empreses participaran a Alimentaria 2014 amb el suport del Departament d'Agricultura

Es manté el compromís ferm de donar prioritat a la promoció comercial del sector agroalimentari

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya manté el compromís ferm de donar suport a les empreses agroalimentàries en la promoció comercial, i per això la fira Alimentaria 2014, un dels esdeveniments mundials més rellevants del sector, compta amb la participació destacada d’empreses catalanes a través de l’empresa Prodeca, la Promotora d’Exportacions Agroalimentàries.
 
Un total 145 empreses agroalimentàries participaran a Alimentaria 2014 amb el suport del Departament d’Agricultura, que ha facilitat espais d’exposició i promoció a cinc dels salons d’aquesta fira: Autonomies, Intervin, Intercarn, Olivaria i, per primera vegada, Interlact. En aquest cas, Prodeca ha arribat a un acord amb Acrefa, l’Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà, que hi participaran sota la marca Catalunya.
 
En el cas del Pavelló de les Autonomies i del Pavelló Olivaria, i amb la marca Catalunya com a element de distinció, els visitants professionals hi trobaran dolços, fruita seca, elaborats carnis, embotits, llonganissa de Vic, arròs, conserves vegetals i conserves de peix, cafès i infusions, melmelades, sucs i refrescos, aigües, cervesa artesana, xocolates, bombons, torrons, mel, dolços i pastes, lactis i formatges, aperitius i snacks, bolets, tòfona i caviar de tòfona, peix i gambes, salses, vinagres, olives, plats preparats, productes de quarta i cinquena gammes, elaborats carnis, productes dietètics i ecològics, i oli d’oliva verge extra de les denominacions d’origen protegides Siurana, Empordà i Les Garrigues. La participació del Clúster Gourmet de Catalunya permet, a més, trobar de manera directa els productes de les empreses acollides a aquesta fórmula de promoció comercial conjunta adreçada a un segment de consum que cerca la distinció i la diferenciació.
 
Pel que fa a Intercarn, el Departament d’Agricultura manté l’aposta per donar suport a les empreses d’aquest sector, un dels més dinàmics de l’agroindústria, i completar l’oferta de les associacions empresarials i la participació directa de bona part de les empreses catalanes.
 
Quant al Pavelló Intervin, un dels atractius d’Alimentaria Barcelona, sota la marca Catalunya i amb el suport del Departament d’Agricultura, hi participen més de 60 cellers de diferents denominacions d’origen reconegudes a Catalunya –Catalunya, Empordà, Costers del Segre, Conca de Barberà, Montsant, Penedès, Priorat, Tarragona, Terra Alta, a més de la Denominació d’Origen Cava i altres productes que comercialitzen els cellers catalans.
 
L’acord amb Acrefa ha permès que en aquesta edició hi hagi per primera vegada una participació d’empreses en el saló Interlact amb el suport del Departament d’Agricultura. Concretament, 9 empreses elaboradores de formatges artesans hi seran presents per promocionar els seus productes.
 
A més del suport en la participació com a expositors, el Departament d’Agricultura també ha facilitat a les empreses catalanes la participació en les trobades B2B amb importadors Food & Drink Business Meeting que tindran lloc durant la fira.
 
La política del Departament d’Agricultura de facilitar a les empreses els contactes comercials i donar suport, sobretot a través de l’empresa pública Prodeca, a la tasca d’obertura i consolidació de mercats, es manté i es consolida amb el desplegament d’esforços en aquest esdeveniment que fa de Barcelona la capital europea de l’alimentació durant una setmana.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat  i https://twitter.com/agriculturacat
 
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia