Empresa i Treball

TELECOMUNICACIONS

Felip Puig: "El MWC ha deixat de ser només un aparador per esdevenir la punta de l'iceberg del sector TIC"

query_builder   24 febrer 2014 17:47

event_note Nota de premsa

TELECOMUNICACIONS

Felip Puig: "El MWC ha deixat de ser només un aparador per esdevenir la punta de l'iceberg del sector TIC"

 

 
·        El conseller d’Empresa i Ocupació confia que l’èxit d’aquesta edició i la tasca entre congressos consolidin Barcelona i Catalunya com a capital mundial del mòbil més enllà del 2018
 
·        53 empreses catalanes participen en la nova edició del Mobile World Congress de la mà de la Generalitat, un 15% més que l’any passat
 
·        La Generalitat és part destacada també del 4 Years From Now, la primera trobada internacional d’emprenedors del sector Mobile.
 
 
La novena edició del Mobile World Congress ha arrencat avui amb la presència de 53 empreses catalanes que hi participen amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Empresa i Ocupació i que estan ubicades en dos espais destacats: l’Estand Catalonia i l’App Planet. Durant la visita a les empreses, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha destacat que el congrés ha deixat de ser només un gran aparador per esdevenir la punta de l’iceberg del sector TIC i de la mobilitat arreu del món”.
 
En aquest sentit, Puig s’ha referit a la “capacitat de Catalunya d’atraure grans operadores internacionals de telecomunicacions per a la instal·lació de centres de referència i call centers que donen servei a tot el món”.
 
La Generalitat confia que aquesta capacitat, sumada a l’èxit d’aquesta edició i a la tasca contínua de tots els agents implicats, tant públics com privats, consolidin Barcelona i Catalunya com a capital mundial del mòbil més enllà del 2018.
 
Enguany, la participació que promou la Generalitat al congrés ha crescut un 15%, amb 53 empreses i 8 centres tecnològics davant les 48 empreses i 8 centres tecnològics de l’any anterior. D’aquesta manera, sumant les nou edicions del MWC, la Generalitat de Catalunya haurà impulsat la participació de 259 empreses catalanes. Al congrés hi participen un total de 91 empreses catalanes, 34 més que a l’edició anterior.
 
Durant els quatre dies del congrés, l’Estand Catalonia acull el Brokerage Event, que consisteix en un seguit d’entrevistes bilaterals de trenta minuts de durada entre empreses que busquen socis comercials i tecnològics. Aquest esdeveniment internacional, que des de la primera edició fa nou anys ha comptat amb la participació de més de 4.000 empreses que han mantingut prop de 7.000 entrevistes, comptarà aquest any amb la participació de 458 empreses de 27 països.
 
Comença la trobada 4 Years From Now (4FYN)
 
A més d’impulsar la participació d’empreses catalanes al MWC, la Generalitat és part destacada en una de les principals novetats d’aquesta novena edició del congrés: la trobada internacional d’emprenedors 4 Years From Now (4YFN), organitzada per Barcelona Mobile World Capital i que compta amb el suport del Programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya a través de la iniciativa Start-Up Catalonia.
 
En aquesta primera edició, la Generalitat ha impulsat la participació de 17 empreses emergents, que comparteixen l’estand Catalunya Emprèn: Urbikes, Opinio Box, Patchworks, Your Coded, Sensingtex, App2u, Otc Engineering, Wiso Mobile, Movintracks, Tracmove, La Communitat, Alooha, Codiwise, Wonreference, St Soluciones, Piggydreams, Impact Media, Uwhisp i Nubelo.
 
Durant  els 4 dies del MWC, el 4YFN reunirà als recintes de Fira de Barcelona a Montjuïc i Gran Via emprenedors, professionals, empreses emergents, acceleradores, incubadores i inversors de sector mobile, i oferirà als assistents l’oportunitat de trobar els recursos necessaris per iniciar o accelerar els seus projectes.
 
 

4  

Fitxers adjunts

Inauguració MWC

Inauguració MWC
JPG | 797

Inauguració MWC 2

Inauguració MWC 2
JPG | 627

Inauguració MWC 3

Inauguració MWC 3
JPG | 634

Inauguració MWC 4

Inauguració MWC 4
JPG | 697

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia