·        El programa es dirigeix a persones amb capacitat i interès per assumir les seves primeres inversions en empreses, així com a professionals de la gestió de patrimonis familiars i inversors privats.
 
·        El Pla Àngel està organitzat per BCN Business Angels i la Fundació Inlea, i compta amb la col·laboració de la Generalitat i el Parc Científic i Tecnològic de la UdG.
 
.           El Parc de la Universitat de Girona acollirà les sis sessions del Pla Àngel que començaran el 24 d’abril i s’allargaran fins el 5 de juny.
Angel
El conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Tarradellas; el conseller delegat de BCN Business Angels, Antoni Sala; i el CEO de Inlea i fundador de la Fundació Inlea, Xavier Simó, han presentat aquest matí a Girona el programa de formació per a futurs inversors privats Pla Àngel. Aquest programa està organitzat per BCN Business Angels i la Fundació Inlea amb la col·laboració de la Generalitat, a través de l’agència per la competitivitat de l’empresa, ACCIÓ, i el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona.
 
El Pla Àngel està dirigit a  professionals de la gestió de patrimonis familiars o inversors privats que vulguin ampliar els seus coneixements, així com a persones amb capital i experiència que tinguin interès en aquest camp i vulguin assumir les seves primeres inversions en empreses, acompanyats per experts.
 
El programa formarà inversors que podran participar en petites i mitjanes empreses amb gran capacitat de creixement, amb les que compartiran també la seva experiència empresarial, supervisant i donant suport en la gestió del projecte. El business angel o inversor privat ofereix capital, coneixement, experiència, gestió, capacitat relacional i confidencialitat.
 
El Pla Àngel s’estructurarà en sis sessions formatives al Parc Científic i Tecnològic de la UdG. Posteriorment, i en el marc del procés de seguiment i acompanyament contemplat pel programa, els participants podran assistir a diversos fòrums d’inversió reals en els que tindran oportunitat de posar en pràctica els coneixements adquirits, així com  participar en diversos processos de mentoratge.
Un cop acabat el programa els assistents seran capaços d’avaluar de forma sistematitzada un projecte d’inversió de manera que puguin prendre una decisió sobre la inversió en base a una anàlisi completa. Tindran els criteris per seleccionar els projectes més adequats al seu perfil, estructurar el pacte de socis, les responsabilitats i riscos, i la generació de valor en empreses de reduïda dimensió.
L’equip d’experts que formarà els futurs inversors està format per professionals d’àmplia experiència en inversió, fusions i adquisicions, gestió de projectes o aspectes legals i fiscals de les inversions.
Les persones interessades en participar en el programa de formació Pla Àngel poden dirigir-se a la Fundació Inlea: info@fundacioninlea.org o www.fundacioninlea.org