• La consellera d’Ensenyament ha destacat a Brussel·les que els alumnes catalans treballaran les competències digitals a les aules, coincidint amb la inauguració avui del Mobile World Congress
  • Irene Rigau ha participat com a representant de les comunitats autònomes en la reunió del Consell de Ministres d’Educació de la Unió Europea
foto petita
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, considera que la formació inicial del professorat  és clau per una posterior formació de l’alumne en el món laboral: “Si volem que puguin formar en el món laboral, hem de tenir el compte que el professorat passa d’alumne a docent i que no coneix el món laboral fora de l'aula”. Rigau ha fet aquestes declaracions a Brussel·les, durant la seva intervenció com a representant de les comunitats autònomes, que ha dut a terme en català, a la reunió del Consell de Ministres d’Educació de la Unió Europea.
 
La titular d’Ensenyament, coincidint amb la inauguració avui a Barcelona del Mobile World Congress, ha destacat que els alumnes catalans ja estan adquirint la formació referent a les competències digitals a les aules. Unes competències digitals centrades en què s’ensenya, com s’ensenya i com s’avalua aquest àmbit de competència. Alhora, ha recordat el treball realitzat en l’àmbit de les competències lingüístiques.
 
Irene Rigau ha declarat que “necessitem que els joves tinguin expectatives positives pel seu futur. Per això és important la motivació”, i ha afirmat que “hem d'afavorir els aprenentatges formals i no formals, que es poden fer equivalències en l'àmbit europeu. En la mateixa línia cal potenciar la formació professional i, de fet, en algunes comunitats autònomes hem arribat al 40%”, enfront del 60% de batxillerat.
 
En referència a les proves internacionals, la consellera ha citat els PISA i els PIAAC –proves a les persones adultes-. Sobre els informe PISA, Irene Rigau ha assegurat que “les diferències existeixen entre els centres, no entre els diferents territoris”, i ha instat a buscar noves estratègies. Sobre els resultats de PIAC, Rigau ha recordat que “a l'Estat espanyol cal tenir en compte els efectes que ha tingut la incorporació tardana de la secundària obligatòria”.
 
24 de febrer de 2014