Cultura

El conseller de Cultura recorda Joan Vergés com "un poeta molt estimat pels catalans"

query_builder   24 febrer 2014 20:50

event_note Nota de premsa

El conseller de Cultura recorda Joan Vergés com "un poeta molt estimat pels catalans"

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha expressat el seu condol per la mort del poeta Joan Vergés, mort avui als 85 anys, a qui ha recordat com "un poeta molt estimat pels catalans”.
 
El conseller de Cultura ha recordat Vergés com a “un poeta de la vida” i com a “una de les veus més musicades de la literatura catalana”. Mascarell ha apuntat que “malgrat que Vergés va viure moments de silenci poètic en les dècades de 1970 i 1980, la seva veu mai va deixar de ser present en l’imaginari català, atès que va ser musicada per alguns dels nostres grans cantautors”.
 
Nascut el 21 de març de 1928, Joan Vergés es va donar a conèixer durant la seva època d'estudiant de Medicina. És autor de diferents registres, que van des de la ironia i el sarcasme d'El gos fins al lirisme de Com un bosc silenciós. Molts dels seus poemes han estat musicats per diversos músics i cantautors, alguns d’ells vinculats a la Nova Cançó, com Toti Soler, Maria del Mar Bonet, Isidor Marí i Joan Manuel Serrat i també per músics clàssics com Lluís Folch, o contemporanis com Quimi Portet.
 
Joan Vergés va ser guardonat amb el premi Joan Salvat-Papasseit (1965) amb El gos,  el premi Carles Riba (1968) amb La vida nova i el premi Ribas i Carreras dels Recull de Blanes (1986) amb Com un bosc silenciós.
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia