• El Departament de Cultura, el Consorci per a la Normalització Lingüística i la Biblioteca Pública de Tarragona organitzen la mostra
La tercera edició del cicle “Cinema en català, i més a prop!” s’enceta a Tarragona el proper dijous, 27 de febrer, amb la projecció del film Els avantatges de ser un marginat. Es tracta d’una mostra oberta al públic en general, tot i que s’ofereix de manera especial als aprenents de català com un complement a l’aprenentatge de la llengua.
 
El cicle, organitzat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, el Consorci per a la Normalització Lingüística i la Biblioteca Pública de Tarragona, és gratuït, i té per objectiu promoure la llengua catalana a la gran pantalla i potenciar el cinema com a eina de cohesió social.
 
El cicle “Cinema en català, i més a prop!” projecta quatre pel·lícules entre 27 de febrer i el 29 de maig. Les projeccions tenen lloc a la seu del Departament de Cultura a Tarragona a les 20 hores. Està prevista la projecció dels films següents:
 
Els avantatges de ser un marginat
El film Els avantatges de ser un marginat de Stephen Chbosky narra la història d’un estudiant brillant, marginat per la seva timidesa fins que coneix la Sam i el seu esbojarrat germà Patrick. Es projecta 27 de febrer.
 
Resistència
Resistència és un film d’Edward Zwick basat en la història real del major grup de partisans jueus durant la II Guerra Mundial. Es projecta el 27 de març.
 
Moonrise Kingdom
a pel·lícula Moonrise Kingdom, dirigida per Wes Anderson, explica la història d’un noi i una noia de dotze anys que s’enamoren i decideixen fugir cap a terres desconegudes. Es projecta el 24 d’abril.
 
Codi Font
Aquesta pel·lícula de Duncan Jones narra el viatge en el temps que fa un heroi de la guerra de l’Iraq amb l’objectiu d’evitar que exploti una bomba dins un tren. Es projecta el 29 de maig.
 
El 2013 es van projectar un total de 10 pel·lícules en el marc de les edicions de primavera i tardor del cicle “Cinema en català, i més a prop!”. El cicle de tardor va tenir una assistència mitjana de 41 persones per sessió.