• El cap de l’Executiu presideix la presa de possessió dels nous membres de la Comissió Jurídica Assessora
  • El president de la Generalitat demana als nous membres “el millor i el màxim assessorament possible” per encarar els “reptes gegantins” que es planteja el país
 
El president Mas amb els membres de la Comissió Jurídica Assessora
El president Mas amb la Comissió Jurídica Assessora
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest matí, durant la presa de possessió dels nous membres de la Comissió Jurídica Assessora, que “el Govern necessita la màxima capacitat per fer les coses d’acord amb els marcs legals i les interpretacions flexibles que sempre n’han de proporcionar” .
 
En aquest context, el cap de l’Executiu ha dit que el país ha de fer front a “reptes gegantins”, que ha de fer front al de país”, i ha assegurat que “el Govern no combat, sinó que respecta la legalitat”, però ha reclamat que els marcs legals “s’interpretin de manera flexible per anar-los acomodant a les circumstàncies canviants de la pròpia societat”. “L'única cosa que pretenem, ha dit,  és poder fer les coses que finalment corresponen a aquesta aspiració col·lectiva del poble de Catalunya d’acord amb els marcs legals, que són plurals”.
 
El president Mas ha assenyalat també que en els moments actuals “la feina ben feta té un plus i una necessitat objectiva de ser observada”, ja que “se’ns mira amb lupa”. Per això, ha aprofitat la seva intervenció per demanar als nous membres que avui han pres possessió del seu càrrec “el millor i el màxim assessorament possible”, amb l’objectiu  que el Govern, les institucions catalanes i el poble de Catalunya “puguin encarar els nous reptes que ens estem plantejant amb la màxima dignitat possible i amb la màxima eficàcia i pulcritud possibles”.   
 
A l’acte, que s’ha celebrat al Saló de Torres Garcia del Palau de la Generalitat, hi han assistit la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega; el conseller de la Presidència, Francesc Homs; la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau; el conseller de Justícia, Germà Gordó, i el secretari del Govern, Jordi Baiget, entre d’altres autoritats.
 
En la reunió del passat 18 de febrer el Govern va aprovar nomenar com a president d’aquest organisme Albert Lamarca i Marquès, i com a nous membres Marta Franch i Saguer, Lluís Saura i Lluvià i Joan Manuel Trayter i Jiménez.
 
La Comissió Jurídica Assessora és l'alt òrgan consultiu del Govern de la Generalitat de Catalunya i vetlla per la legalitat de l'actuació de les diverses administracions catalanes. Va ser creada el 24 d'octubre de 1932 pel president Macià i restablerta el 1978. Es tracta d'un òrgan estatutari, previst a l'article 72.1 de l'Estatut d'autonomia de 2006, que exerceix les seves funcions amb autonomia orgànica i funcional, en garantia de la seva objectivitat i independència i està integrada per quinze juristes de reconegut prestigi.
 

1  

Imatges

Fotografia del president amb els membres de la Comissió Jurídica Assessora

Fotografia del president amb els membres de la Comissió Jurídica Assessora 909

1  

Fitxers adjunts

Fotografia del president de la Comissió Jurídica Assessora prenent possessió del seu càrrec

Fotografia del president de la Comissió Jurídica Assessora prenent possessió del seu càrrec
JPG | 787