Educació

Mobile World Capital Barcelona impulsa la innovació en l'entorn educatiu

El programa mSchools, premi especial als Global Mobile Awards 2014

query_builder   25 febrer 2014 17:39

event_note Nota de premsa

Mobile World Capital Barcelona impulsa la innovació en l'entorn educatiu

El programa mSchools, premi especial als Global Mobile Awards 2014

 
●     El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, recull el reconeixement a una iniciativa que posiciona el sistema educatiu català com a pioner
 
●     mSchools és una iniciativa impulsada per Mobile World Capital Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA
 
●     Global Mobile Awards és el programa de premis més consolidat i respectat del sector mobile
foto
El programa mSchools, iniciativa pionera a escala mundial destinada a potenciar l’adopció de les tecnologies mòbils a l’aula a través de la creació i ús de solucions mòbils, ha rebut un premi especial als Global Mobile Awards 2014, en la categoria The connected life awards.
 
John Hoffman, CEO i director de GSMA, ha entregat el premi al president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. Amb aquest guardó especial, GSMA reconeix l’aposta d’mSchools per implantar les tecnologies mòbils en l’entorn educatiu, potenciar les habilitats dels estudiants en l’entorn digital, millorar el seu rendiment acadèmic i reduir les taxes d’abandonament escolar.
 
Global Mobile Awards és el programa de premis més consolidat i respectat del sector de la tecnologia mòbil. Reconeix els dispositius, serveis, aplicacions, tecnologies i iniciatives de telefonia mòbil líders a escala global. 
 
mSchools, un programa pioner amb present i futur
mSchools és un programa educatiu pioner destinat a promoure que els estudiants de secundària de Catalunya treballin a l’aula amb tecnologia mòbil a través de la creació i ús de solucions mòbils. La iniciativa, impulsada per Mobile World Capital Barcelona amb la col·laboració de Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i GSMA, s’ha implementat aquest curs 2013-2014 a les escoles catalanes.
 
Amb l’objectiu de millorar el rendiment acadèmic i les taxes d’abandonament escolar, mSchools planteja un desenvolupament curricular complet vinculat a l’aplicació de la tecnologia mòbil en l’entorn social i econòmic. A més de coneixements bàsics de programació, mSchools introdueix en el currículum educatiu nocions d’economia i de gestió de negoci per dotar als alumnes d’eines que fomenten l’esperit emprenedor i el treball en equip.
 
Actualment, mSchools està compost per:
 
-          ‘Mobilitzem la Informàtica’: assignatura optativa de 4t d’ESO que ensenya a gairebé 6.000 alumnes de 196 centres educatius de secundària a conceptualitzar i dissenyar apps per aportar solucions a problemes globals i millorar els hàbits quotidians. Per introduir aquesta assignatura a les escoles, mSchools ha format a 240 professors i ha posat a la seva disposició un programa telemàtic que recull continguts i eines per desenvolupar correctament la docència.
A més, els alumnes treballen amb professionals del sector que actuen de mentors dels seus projectes, aconsellant-los i donant-los suport en la presa de decisions. Per facilitar la participació d’aquests professionals s’ha posat en funcionament la plataforma mSchools, una eina que facilita el contacte entre especialistes i docents per maximitzar la seva participació en el programa. Professionals d’empreses com Incubio, Softonic, Social Point, King, Catalunya Apps, Appszoom, Appstowin, Barcelona Loves Enterpreneurs i A crowd of monsters ja treballen amb els alumnes.
 
-          Mobile Learning Awards: premis que aquest any han celebrat la seva segona edició i que reconeixen la innovació d’alumnes, professors i centres en la creació i ús de tecnologies mòbils per a l’aprenentatge.
 
-          Mobile History Map: iniciativa que permet als alumnes catalans de totes les edats geolocalitzar i descobrir els elements patrimonials d’interès propers als seus centres educatius. Aquesta part del programa advoca per l’aplicació de les tecnologies mòbils en temes no tècnics i en el camp de les humanitats.
 
-          Impuls dels emprenedors del sector TIC-Educació mitjançant un programa dissenyat per fomentar i promoure les iniciatives locals en l’àmbit de l’mEducation.
 
mSchools està present aquest any a Mobile World Congress, a l’espai de Mobile World Capital Barcelona, i presentarà a tots els assistents els avenços més significatius del programa.
 
Mobile World Capital Barcelona
Mobile World Capital Barcelona és una iniciativa destinada a convertir la ciutat en un centre de referència de les tecnologies mòbils. Un lloc on les persones, les empreses i les institucions treballin de manera conjunta per aprofitar el potencial de les tecnologies mòbils com un element per transformar la vida quotidiana i crear noves oportunitats de negoci. MWCB és el motor de desenvolupament i internacionalització del teixit empresarial.
Mobile World Capital Barcelona és una iniciativa promoguda pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, Fira de Barcelona i GSMA ­–que representa  a més de 800 operadors de telefonia mòbil a tot el món i més de 200 empreses en l'ecosistema mòbil–.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia