Drets Socials

Imatge de la campanya

Benestar Social i Família assigna les primeres places del programa "Vacances en Família" pel primer semestre de 2014

query_builder   26 febrer 2014 12:25

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família assigna les primeres places del programa "Vacances en Família" pel primer semestre de 2014

Avui s’ha realitzat el sorteig de les primeres 27.394 places a gaudir entre els mesos de març i agost
 
La iniciativa s’adreça a famílies amb fills menors de 18 anys que vulguin desconnectar en algun dels albergs de la Generalitat a preus avantatjosos
 
El número d’inici d’assignació de places ha estat el 210
Imatge del programa
La seu de Loteria de Catalunya ha estat aquest matí l’escenari de l’assignació per sorteig davant notari de les primeres 27.394 places que ofereix el programa “Vacances en Família” del Departament de Benestar Social i Família, a gaudir entre els mesos de març i agost. L’acte ha comptat amb la presència de la secretària de Família, Dolors Gordi, i del director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Jordi Boixadera.
 
El número escollit a l’atzar ha estat el 210. Aquest serà el punt de partida per a l’assignació automàtica de places, emprant com a criteri principal les opcions triades per les persones participants i l’ordre de preferència indicat, fins a trobar una opció disponible.
 
El nombre de famílies preinscrites ha estat de 12.392, 2.129 més que en la primera convocatòria de l’any passat. Les tres opcions més demanades han estat, per aquest ordre: alberg d’Altafulla la tercera setmana d’agost, alberg de la Vall d’en Bas el cap de setmana de l’11 al 13 d’abril i alberg de Salardú.
 
Les famílies preinscrites en aquest primer sorteig del programa podran consultar a partir del 28 de febrer si han obtingut places i, si és el cas, en quin torn i alberg han estat assignades, a través del web www.xanascat.cat/vacancesenfamilia.  
 
La Direcció General de Joventut promourà un segon sorteig el proper 23 de juliol per distribuir les 19.663 places restants a gaudir entre els mesos de setembre de 2014 i febrer de 2015. Entre les dues convocatòries s’hauran ofert un total de 47.057 places, que podran beneficiar a 9.023 famílies, 721 més que en l’edició anterior.
 
Famílies destinatàries 
El programa “Vacances en Família” ofereix a les famílies residents a Catalunya que tinguin fills menors de 18 anys la possibilitat de gaudir d’unes vacances a preus molt avantatjosos a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), situats en indrets d’alt interès turístic i cultural.
 
El programa té l’objectiu de posar en valor el temps que comparteixen els membres de la família, que poden passar junts un temps de lleure i intensificar els seus vincles afectius durant l’estada a l’alberg.
 
Al mateix temps, es pretén potenciar i facilitar el coneixement de Catalunya. D’aquesta manera, es promou encara més l’orientació social al servei de la ciutadania dels albergs gestionats per l’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família.
 
Una de les novetats destacades del programa són les incorporacions al programa dels albergs de Sant Esteve d’en Bas, Navès i Castellbell i el Vilar.
 
“Vacances en família” ha registrat una participació des del seu inici de 30.725 famílies o, el que és el mateix, 115.758 persones, que han generat un total de 355.851 pernoctacions.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia