Delegació a Lleida

El COU del Montsec inicia la seva sisena temporada amb noves activitats en divulgació científica i desenvolupament turístic

query_builder   27 febrer 2014 12:39

event_note Nota de premsa

El COU del Montsec inicia la seva sisena temporada amb noves activitats en divulgació científica i desenvolupament turístic

 
· Es projectarà durant l’any la pel·lícula “Mil Milions de Sols, camí cap a les estrelles” de la missió GAIA i s’organitzarà el I Festival d'Astronomia
 
· El Parc de Telescopis, millorat, augmentarà l‘oferta d’observacions astronòmiques
 
· El mes de maig el centre acollirà el I Curs de Monitors Astronòmics Starlight, certificat per la fundació
 
 
Foto COU
El COU del Montsec (Foto: Jordi Bas)
 
El COU del Montsec començarà demà divendres, dia 28 de febrer, la seva sisena temporada amb la incorporació de noves activitats i l’organització de diversos
 
 
 
 
esdeveniments de l’àmbit científic i del desenvolupament turístic de la zona d'influència de la serralada.
 
Pel que fa les activitats adreçades al públic general, la novetat principal de les projeccions a l’Ull del Montsec és la de la pel·lícula “Mil Milions de Sols, camí cap a les estrelles” de la missió GAIA (Agència Espacial Europea), pre-estrenada durant la passada campanya de Nadal, i que els visitants podran gaudir en les sessions nocturnes del planetari. En les sessions diürnes es mantindrà la projecció de la pel·lícula “Galaktos” per a públic infantil i familiar, mentre que “L'inici de l'era espacial”, que fins ara s’oferia a les nits, passa a horari diürn per les sessions de públic general.
 
També cal destacar el I Festival d'Astronomia que se celebrarà el mes d’octubre. Integrarà les fins ara anomenades Jornades d'Astronomia, juntament amb cursos, sopars astronòmics, música en directe, visites teatralitzades, tallers per a nens i per adults, un concurs de fotografia astronòmica, etc.
 
Una altra de les novetats se centra en el Parc de Telescopis. La millora dels equipaments efectuada permetrà la realització d’un major nombre d'accions, com ara observar a ull nu per identificar constel·lacions, conèixer com funcionen els telescopis més avançats i veure imatges en directe d'objectes que l’ull humà no seria capaç de detectar amb prou nitidesa.
 
Aquesta temporada es mantindrà el cicle "Música sota les Estrelles", que s'iniciarà el mes d'agost.
 
Quant a activitats adreçades a públic especialitzat, el COU acollirà el mes de juny el primer Workshop Internacional de disseny i elaboració d'espectacles de planetari, que reunirà prestigiosos professionals del sector.
 
Compra d'entrades a través de la web del COU
 
A partir d'aquesta temporada les persones que desitgin visitar el COU ja podran adquirir les entrades a través de la pròpia web del centre (http://www.parcastronomic.cat/), de manera que poden estalviar-se les despeses de gestió que comporta la compra de les entrades en els serveis de venda externs.
 
Formació de monitors astronòmics Starlight
 
El COU acollirà el proper mes de maig el I Curs de Monitors Astronòmics Starlight, certificat per la Fundació Starlight i orientat principalment a professionals del sector turístic del territori, amb l’objectiu de formar especialistes en activitats de turisme astronòmic. La instrucció de personal expert en oferta de turisme astronòmic constitueix una de les recomanacions que estableix la certificació Starlight per seguir el procés de millora del projecte del Montsec que li ha de permetre renovar-la.
 
21.000 visitants el 2013, amb creixement dels procedents d’allotjaments i agències receptives del Montsec
 
El COU va rebre més de 21.000 visitants el l’any passat, una xifra que representa un lleuger augment respecte de la del 2012 i, de fet, un canvi de la tendència dels darrers anys en què s'havien mantingut els visitants. Un factor que ha contribuït a aquest augment ha estat la consecució del certificat Starlight per part del Montsec.
 
Cal destacar que més de 3.000 d’aquests visitants del COU hi van accedir a través dels allotjaments del Montsec o bé de la mà d’agències receptives de la zona, marcant en aquest sentit una tendència a l'alça respecte d’anys anteriors que certifica l’impacte positiu de l’equipament de divulgació científica en el desenvolupament turístic del Montsec.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia