Empresa i Treball

TELECOMUNICACIONS

Èxit de les empreses catalanes ubicades als espais de la Generalitat en el Mobile World Congres

query_builder   27 febrer 2014 17:03

event_note Nota de premsa

TELECOMUNICACIONS

Èxit de les empreses catalanes ubicades als espais de la Generalitat en el Mobile World Congres

 
·        Les empreses que han participat al congrés amb el suport de la Generalitat de Catalunya coincideixen a destacar la qualitat i solidesa dels contactes establerts, més d’un centenar per firma
·        El MWC es consolida com a plataforma per a la internacionalització del sector del mòbil català
 
·        El congrés ha superat amb escreix les expectatives de les empreses, que també han destacat la bona ubicació i visibilitat de l’estand Catalonia
 
·        El Brokerage Event ha acollit prop de 1.500 entrevistes entre oferents i demandants de tecnologia de tot el món
 
 
El Mobile World Congress (MWC) tanca avui la seva novena edició a Barcelona havent-se consolidat com a plataforma per a la internacionalització del sector del mòbil català. Així ho han destacat les empreses catalanes que hi han participat amb el suport de la Generalitat de Catalunya -a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació i ACCIÓ, del Departament d’Empresa i Ocupació-, que han establert més de 100 contactes  de negoci per companyia.
 
Les 53 empreses catalanes que enguany s’han ubicat als dos espais de la Generalitat (l’estand Catalonia i l’App Planet), han coincidit a valorar sobretot la qualitat i solidesa dels contactes assolits. Els empresaris han destacat que el congrés és l’espai idoni per consolidar contactes previs, però sobretot per establir-ne de nous amb fons de capital internacional, grans empreses del sector i clients finals. La ubicació de l’estand Catalonia, situat com l’any passat en un dels pavellons centrals de la fira, en una zona de pas i al costat de l’estand de la Mobile World Capital, també facilita en gran manera aquesta visibilitat, segons les empreses.
 
A tall d’exemple, el congrés d’aquest any ha donat l’oportunitat a empreses catalanes de recent creació d’establir contactes directes amb grans multinacionals com Samsung, Huawei, Facebook, Yahho, Google i Twitter.
 
 
 
Prop de 1.500 entrevistes al Brokerage Event
 
Unes 500 empreses de tot el món han participat a la novena edició del Brokerage Event, organitzat per ACCIÓ a l’estand de Catalonia, amb la finalitat de posar en contacte a través d’entrevistes in situ negocis que busquen socis tecnològics.
 
Aquest any han estat més de 1.500 les reunions de 30 minuts mantingudes al Brokerage Event. El 30% de les empreses que han participat a les reunions són de Catalunya, i la resta de països més representatius han estat França, Turquia i Anglaterra.
 
Des de la primera edició del Brokerage Event, 4.000 empreses hi ha pres part i s’han organitzat 7.600 entrevistes bilaterals. Aquesta iniciativa es promou des de l’Enterprise Europe Network (EEN), la xarxa pública europea més gran del món, amb l’objectiu de facilitar la transferència tecnològica a nivell internacional. El Brokerage Event del MWC és el que suma més participants de tota la xarxa de l’EEN, formada per més de 50 països i 600 organitzacions.
 
Èxit de les novetats 4FYN i Mobile Social Day
 
Les dues grans novetats que Generalitat, Ajuntament i Mobile World Capital Barcelona presentaven al congrés d’aquest any han tancat la seva primera edició amb un gran èxit.
 
La trobada internacional d'emprenedoria 4 Years From Now (4YFN) ha comptat amb 2.300 participants de 55 països, i ha superat d’aquesta manera totes les previsions inicials, sobre assistència d'emprenedors i de mentors i societats d'inversió, posicionant-se  com un referent de l'ecosistema emprenedor.
 
4YFN, organitzat per la Mobile World Capital Barcelona el suport del Programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya a través de la iniciativa Start-Up Catalonia, s'ha celebrat durant tres dies al recinte firal de Montjuïc.
 
Pel que fa a la primera edició de la fira ocupacional del sector, el Mobile Social Day, ha comptat amb la participació de 350 persones i 28 empreses i 5 ens públics que han ofert més de 100 llocs de treball corresponents a més de 40 perfils professionals diferents relacionats amb el sector de la mobilitat.
 
Aquesta jornada, que va tenir lloc ahir dimecres al Mobile World Center, pretén acostar als ciutadans les oportunitats laborals d’aquest sector a Catalunya.
 
Un congrés de rècords
 
La novena edició del MWC ha batut tots els rècords, amb l’assistència de més de 85.000 professionals del sector de la telefonia i les telecomunicacions de tot el món, més de 1.700 empreses expositores i 94.000 metres quadrats d’exposició al recinte de Fira Gran Via.
 
Per a la Generalitat, aquest èxit, sumat a la tasca de tots els agents que hi estan implicats entre congressos,  és clau per aconseguir la permanència del congrés i de la capitalitat del mòbil a Barcelona més enllà del 2018.
 

1  

Fitxers adjunts

Foto pavelló Catalunya al MWC

Foto pavelló Catalunya al MWC
JPG | 972

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia