Territori

Major integració normativa, compliment i responsabilització, principals conclusions del treball "Els residus industrials en l'horitzó 2020"

query_builder   3 març 2014 13:24

event_note Nota de premsa

Major integració normativa, compliment i responsabilització, principals conclusions del treball "Els residus industrials en l'horitzó 2020"

Moment de la presentació
 
  • Les conclusions d’una jornada de treball amb l’Associació Catalana d’Instal·lacions de Tractament de Residus Especials (ACITRE), amb el consens de tots els participants, permeten identificar les inquietuds del sector
 
  • Les 900 empreses de gestió de residus de Catalunya ocupen 28.000 persones, aporten el 6% del PIB anual i han augmentat el 25% en 5 anys
 
 
Els agents vinculats a la gestió dels residus especials demanen la interpretació i aplicació harmonitzada de les normatives estatal i comunitària, considerar els residus com a recursos, inclosos en els processos productius, harmonitzar els interessos econòmic i ambiental, i un règim d’inspecció i sanció més rígid amb les males praxis. Aquestes són les principals conclusions d’una jornada de reflexió sobre els residus industrials en l’horitzó 2020, impulsada per l’Associació Catalana d’Instal·lacions de Tractament de Residus Especials (ACITRE) amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), i que es va celebrar a finals de 2013. Avui, el director de l’ARC, Josep Maria Tost, acompanyat del president d’ACITRE, Víctor Rebollo, n’han presentat els resultats.
 
L’informe “Els residus industrials en l’horitzó 2020” ha comptat amb la participació de diferents professionals del sector de tractament de residus, administracions públiques, sector industrial productiu, agents socials i econòmics, àmbit acadèmic i entitats de defensa del medi ambient.
 
Les aportacions, consensuades entre tots els participants a la jornada, es valoraran en el marc del procés participatiu sobre l’elaboració del nou Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos (PRECAT20) i el Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya (PINFRECAT20), documents que han de marcar el full de ruta de la gestió dels residus en els propers anys. En aquests moments, el procés continua obert i s’hi pot participar fins el 7 de març a través del la pàgina participacióarc.cat.
 
El sector de la gestió de residus comprèn més de 900 empreses a Catalunya, que aporten el 6% del PIB, i que representa uns 12.000 milions d’euros anuals. A més, són generadores d’uns 28.000 llocs de treball, el 30% del sector ambiental de Catalunya. A aquestes dades s’hi poden afegir les de les empreses dedicades al transport de residus, que són unes 2.900 inscrites al registre de transportistes, les dedicades a la fabricació de maquinària per a la recollida i tractament de residus, i totes les activitats de serveis, enginyeria i consultoria associades al sector.

3  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 42

Foto

Foto
JPG | 2462

Document de conclusions de la jornada

Document de conclusions de la jornada
PDF | 979

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia