Protecció Civil

Es manté l'alerta del pla de Protecció Civil PROCICAT

Protecció Civil de la Generalitat: cap incidència greu durant la nit a causa del vent

query_builder   4 març 2014 06:49

event_note Nota de premsa

Es manté l'alerta del pla de Protecció Civil PROCICAT

Protecció Civil de la Generalitat: cap incidència greu durant la nit a causa del vent

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté l'alerta del Pla de Protecció Civil de la Generalitat PROCICAT per les ventades que bufen a la major part del país i que es mantindran, al menys, fins al migdia. No hi ha hagut incidències greus però es demana extremar la precaució en la conducció, sobre tot si s'avança o es creua amb vehicles pesants, i a peu cal vigilar els elements que puguin caure de balcons, terrasses, o branques inestables. Quan bufi molt fort, convé no buscar refugi sota cartells publicitaris grans o murs que puguin estar inestables.

Des d'ahir al vespre el telèfon d'emergències 112 ha atès 274 trucades relatives a incidències causades pel vent. Cap d'elles greu. La majoria es van rebre entre les 21.00 h i fins les 00.00 h, moment a partir del qual van davallar. Així, les trucades fins les 21.00 h van ser 102 trucades, fins les 23.00 h 201, fins les 00.00 h, 235 trucades, fins les 03.00 h 270 trucades, i des de les 03.00 h fins les 06.00 h, només n'hi ha hagut 4.

Les trucades van ser per branques caigudes a les vies, tendals i cartells caiguts o inestables i altres afectacions, cap d'elles greu.

El vent va anar pujant d'intensitsat des del vespre fins la mitjanit, especialment a la zona metropolitana i, posteriorment s'ha mantingut. La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indica que ha de mantenir-se fins al migdia.

Segons l'SMC hi ha hagut ratxes de 97 km/h a Amposta i Alguaire, i 90 km/h a Monistrol, Font-Rubí, i Castellbisbal, a l'observatori Fabra de Barcelona es va arribar als 70 km/h, i a Badalona, 80 km/h. A Portbou es van asollir els 111 km/h.

A més, en les zones a on hagi nevat, es pot produir, combinat amb el fort vent, el fenomen dle torb. Cal vigilar.  

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia