Signatura conveni
La secretària de Família del Departament de Benestar Social i Família, Dolors Gordi, i la directora general de la Fundació Privada Institut d’Educació Contínua (IDEC)-Universitat Pompeu Fabra, Carme Martinell, van signar ahir un conveni de col·laboració per impulsar un Curs de postgrau de Dinamització de Projectes en Envelliment actiu. El curs, que ja s’ha començat a impartir aquest curs acadèmic 2013-2014, compta amb 16 participants. El conveni preveu que es pugui prorrogar durant dos cursos més.
 
Aquest curs està reconegut pel Departament de Benestar Social i Família com “bona pràctica” en l’àmbit de l’envelliment actiu.
 
 La secretària de Família ha destacat la importància de l’organització de cursos com aquests en el marc d’una societat com l’actual, cada vegada amb més envelliment. “El sector de la gent gran requereix més atenció i, per tant, professionals més preparats que entenguin bé que representa una societat envellida i, alhora, que coneguin les necessitats, els reptes i les oportunitats que està generant”, ha dit Dolors Gordi.
 
El programa està dirigit sobretot a professionals que treballin en el sector de la gent gran i en l’àmbit sociocultural i l’acció comunitària. També a persones grans i voluntaris que desitgin col·laborar en projectes d’envelliment actiu. L’objectiu del curs és formar especialistes en envelliment actiu perquè puguin participar en el desenvolupament de polítiques socials i d'actuacions concretes que assegurin la integració, la participació i el benestar físic i mental de les persones grans.