Material confiscat
Material confiscat
El passat mes de febrer, dins de l’àmbit d’actuacions conjuntes entre inspectors de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya i agents del cos de Mossos d’Esquadra arreu de Catalunya, es van confiscar 92 quilos de garotes i 8 quilos d’ortigues de mar procedents de la pesca il·legal. Els fets van ocórrer en el litoral proper a l’Ametlla de Mar, en observar com un mariscador de la zona a bord d’una embarcació recreativa extreia aquests preuats invertebrats marins amb l’ajut no permès d’equips autònoms de respiració subaquàtica.
 
En actuar, els agents denunciants van constatar que la descàrrega dels productes es realitzava en un port esportiu en comptes de fer-ho en un moll pesquer, i que les captures eren transportades sense l’empara de cap document de registre de l’activitat tal com estableix la normativa vigent.
 
Per aquest motiu, els inspectors de Pesca, juntament amb els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) dels Mossos d’Esquadra, van estendre l’acta de denúncia corresponent, que serà tramesa als Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a les Terres de l’Ebre. A més, van procedir al decomís dels 92 quilos de garotes i els 8 quilos d’ortigues de mar, i els van tornar a mar.
 
Aquesta actuació és resultat d’un seguit d’inspeccions conjuntes entre la URMA i la Inspecció de Pesca de la Generalitat, que s’estan realitzant des de fa un any i que tenen com a principal objectiu eradicar el comerç d’espècies prohibides i la lluita contra el peix en negre i la pesca il·legal.
 
De fet, aquesta és la segona intervenció realitzada en poc temps a les Terres de l’Ebre, ja que el passat mes de desembre, al voltant de l’època de Nadal, la mateixa unitat conjunta entre inspectors i URMA va interceptar una partida de 1.200 quilos d’ostrons procedents de la badia dels Alfacs que anaven a França sense cap mena de documentació.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 

1  

Imatges

Material confiscat

Material confiscat 1782