• Els departaments implicats en la seva gestió han presentat avui a responsables, professionals i membres d’entitats en els camps de la joventut, l’esport i els mons universitari i educatiu les principals novetats del programa
 
 
La Generalitat de Catalunya vol difondre i impulsar el programa europeu Erasmus + arreu del territori català. Aquest dimarts el director general de Joventut, Toni Reig, juntament amb el director de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, Pere Pardo, la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya, Olga Campmany, el director del Consell Català de l’Esport, Gerard Figueras, i la subdirectora general de Llengua i Plurilingüisme, Mònica Pereña, han presentat a més de 200 responsables, professionals i membres d’entitats en els camps de la joventut, l’esport i els mons universitari i educatiu, entre altres, les principals novetats d’aquest programa.
 
El programa Erasmus + 2014-2020 és el nou programa comunitari d’educació, formació, joventut i esports. El programa s’emmarca en l’estratègia Europa 2020, en l’estratègia Educació i Formació 2020 i en l’estratègia Rethinking Education i engloba totes les iniciatives d’educació, formació, joventut i esport. La finalitat d’Erasmus + és augmentar les capacitats i l’ocupabilitat dels alumnes, així com modernitzar l’educació, la formació i el treball juvenil
 
Aquest nou programa integra tant les accions de l’anterior període de programació financera 2007-2013 del Programa d’Aprenentatge Permanent (Comenius, Grundtvig, etc), dels programes d’educació superior internacional (Mundus, Tempus, ALFA, Edulink i programes bilaterals) i del Programa Joventut en Acció, com noves accions en el camp de l’esport. D’altra banda, el programa també vol anar més enllà de les fronteres de la UE i obrir-se a altres països.
 
Erasmus + té un pressupost de 14.700 milions d’euros pels propers set anys i es calcula que beneficiarà a més de 4 milions de persones.