Moment de la signatura del conveni
Moment de la signatura del conveni
El president del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) i conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, el director de la Fundació Institució dels Centres de Recerca de Catalunya (CERCA), Lluís Rovira, i el president de la Fundació Privada Institut Català de la Fusta (INCAFUST), Albert Muntada, han signat avui un conveni que estableix la col·laboració entre les parts signants per contribuir al projecte d’integració en el marc del programa de centres de recerca SUMA.
 
Els objectius que es plantegen són principalment augmentar la massa de recercadors, assolir una major estabilitat econòmica i financera i contribuir a la consolidació dels grups de treball. A més, la nova col·laboració potenciarà el reconeixement sectorial i internacional, integrarà de la millor manera possible els òrgans de govern de les diferents institucions i en disminuirà les despeses duplicades.
 
Un dels centres que formen part del CERCA és precisament el CTFC perquè contribueix a la modernització i a la competitivitat del sector forestal, al desenvolupament rural i la gestió sostenible del medi natural, per mitjà de la recerca, la formació i la transferència de tecnologia i coneixement a la societat.
El conseller Pelegrí durant la visita d'ahir a l'INCAFUST
El conseller Pelegrí durant la visita d'ahir a l'INCAFUST
Visita del conseller Pelegrí a l’INCAFUST per fomentar l’ús de la fusta
 
El foment de l'ús de la fusta en la construcció ha centrat la visita del conseller d’Agricultura a l'INCAFUST.

El conseller Pelegrí, acompanyat del director general del Medi Natural i Biodiversitat, Antoni Trasobares, va visitar ahir les instal·lacions de l’INCAFUST a Lleida per conèixer els treballs de l'entitat i valorar les mesures que es poden promoure conjuntament per fomentar l’ús de la fusta en la construcció a Catalunya.
 
Els estudis realitzats des de l’any 2005 per investigadors de l’INCAFUST han permès caracteritzar la fusta local i determinar les principals propietats de les espècies forestals autòctones més rellevants. Amb aquesta informació, la fusta massissa per a ús estructural d’origen català pot incorporar-se a la construcció amb tota normalitat, i les indústries de transformació poden oferir la declaració de prestacions que exigeix el marcatge CE.
 
La indústria de la fusta és una part fonamental de tota la cadena forestal, i les serradores són un element clau per al manteniment de l’activitat econòmica de les zones rurals de Catalunya. La principal destinació de la fusta serrada a Catalunya és la fabricació de palets, envasos i embalatges de fusta. Per aquest motiu, cal millorar la productivitat i la competitivitat d’aquest subsector, fomentar l’ús de la fusta per a aquestes aplicacions i aprofitar que és un material respectuós envers el medi ambient i 100% reciclable.
 
La visita d’ahir s’emmarca en les accions del Departament d’Agricultura per fomentar l’ús de la fusta i els productes forestals en la construcció. Es tracta d’una aposta per avançar en diferents línies d’actuació que ajudin a desenvolupar el sector forestal. Per aconseguir aquest objectiu, cal donar una sortida, mitjançant productes de més valor afegit, a la fusta de millor qualitat que s’obté dels boscos de Catalunya, i també als altres productes forestals, com el suro.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.

2  

Fitxers adjunts

El conseller Pelegrí durant la visita d'ahir a l'INCAFUST

El conseller Pelegrí durant la visita d'ahir a l'INCAFUST
JPG | 516

Moment de la signatura del conveni

Moment de la signatura del conveni
JPG | 3580