El 98% dels hospitals d’aguts i dels centres d’atenció primària de la xarxa d’utilització pública de salut estan connectats a la HC3
El projecte d'Història Clínica Compartida de Catalunya (HC3), que lidera el Servei Català de la Salut (CatSalut), connecta els centres assistencials entre ells i permet que comparteixin milions de documents clínics per facilitar el treball dels professionals sanitaris i millorar l'atenció de la salut dels ciutadans. La seva bona evolució es constata amb el fet que aquest mes de febrer s’ha arribat a la xifra de més de 80 milions de documents publicats.
 
Actualment el 98% dels hospitals d’aguts i dels centres d’atenció primària de la xarxa d’utilització pública de salut estan connectats a la HC3, així com un 91% dels centres sociosanitaris i un 84% dels centres de salut mental. Aquest desplegament ha permès que s’arribin a registrar més de 100 accessos per segon de professionals a la HC3 i que el nombre d’accessos hagi augmentat l’any 2013 en un 44% respecte l’any 2012.
 
"Per als ciutadans, la HC3 suposa un gran avenç a l’hora de disminuir la duplicació de proves diagnòstiques i estalviar desplaçaments, però especialment, en garantir la continuïtat assistencial, la proactivitat del sistema i la disponibilitat d’informació sanitària entre els diferents centres" explica el coordinador de les TIC del Departament de Salut i director de la Fundació TicSalut, Francesc García Cuyàs. "La creixent utilització que en fan els professionals és la constatació del seu èxit, i això ens anima a seguir treballant per arribar a tots els centres sanitaris i augmentar-ne la flexibilitat i facilitat d’ús amb una clara vocació assistencial i de servei" afegeix.
 
A més, mitjançant mecanismes d’interoperabilitat i d’ús de serveis web estàndards entre sistemes d’informació, s’ha aconseguit que les històries clíniques pròpies del centres sanitaris de la xarxa pública assistencial puguin ser compatibles i es pugui accedir a la informació sanitària i de salut d’un pacient al lloc i en el moment en què es necessiten.
 
Segons García Cuyàs, l’experiència assolida a Catalunya amb la HC3 pel que fa a la interoperabilitat i a l’ús d’estàndards en els sistemes d’informació ha esdevingut un model a nivell estatal i europeu.

1  

Fitxers adjunts

Història Clínica Compartida

Història Clínica Compartida
PDF | 972