FOTO WEB
Portada del nou Dossier Tècnic.
 
El castanyer és una espècie forestal molt versàtil i d’un gran valor econòmic, ambiental i sociocultural, per això la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries ha dedicat un nou Dossier Tècnic per a donar a conèixer la situació a Catalunya de la seva explotació per a fruit
 
 
A Catalunya es pot trobar les millors masses de castanyer al voltant del Massís del Montseny i les Guilleries a les comarques de La Selva i d’Osona, i estenent-se al seu voltant cap a comarques com el Gironès, Baix i Alt Empordà a la demarcació de Girona, i cap el Maresme i Vallès Oriental a Barcelona. També, cap el sud, es torna a trobar a les comarques de l’interior de Tarragona als Boscos de Poblet i a les Muntanyes de Prades, on hi ha una representació puntual de castanyedes.
 
La castanya està molt lligada a la nostra gastronomia i cultura popular i aquest Dossier Tècnic se centra, en gran part, en l’aprofitament d’aquest fruit. Així, investigadors i tècnics del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), de l’Institut Català de la Fusta (INCAFUST), de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), i juntament amb l’Associació per al desenvolupament de les Muntanyes de Prades hi informen sobre la distribució del castanyer a Catalunya i sobre les principals malalties i plagues que l’afecten, així com dels treballs de selecció de castanyers, per a produir fruit, tant al Massís del Montseny com a les Muntanyes de Prades.
 
Aquest Dossier Tècnic també compta amb la presentació del director general de Medi Natural i Biodiversitat del Departament, Antoni Trasobares, i, a la contraportada, el president de l’Associació de Propietaris del Montseny, Josep Mataró, explica la relació de l’entitat amb les castanyedes de la zona.
 
Val a dir que el dossier en format digital es pot consultar en el portal   www.ruralcat.net
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

Portada del nou Dossier Tècnic.

Portada del nou Dossier Tècnic.
JPG | 3248