Foto de l'acte
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha participat aquest migdia en l’acte institucional que s’ha celebrat al Parlament de Catalunya en motiu del Dia Internacional de les Dones. Munté ha reclamat refermar “el compromís de no immunitzar-nos ni fer oïdes sordes davant les moltes i sofisticades formes de discriminació envers les dones, encara presents en el nostre dia a dia”.
 
En el mateix sentit, la consellera ha assegurat que, com a societat, “ens cal un compromís major en fer visibles les propostes de les dones, des de les que poden passar més desapercebudes, fins les més transgressores, les iniciatives de transformació social, de defensa dels drets humans, de la democràcia, les que han abanderat moviments en defensa dels drets polítics i civils”.
 
Munté, que ha lloat l’exemple de la biològa Josefina Castellví i de l’escriptora Montserrat Roig, ha assenyalat la importància de mantenir “el compromís actiu contra totes les formes de violència envers les dones, amb les entitats i associacions que treballen al seu costat”, també des del Govern ara que se celebren els primers 25 anys de l'Institut Català de les Dones.
 
La titular del Departament també ha indicat quines són, segons el seu criteri, les principals amenaces que atempten contra les dones: “la principal amenaça és l'exclusió de les aportacions de la meitat de la població, que a banda d'injust és poc intel·ligent, perquè només pot suposar prendre decisions desenfocades”. Quelcom al que cal afegir “l’amenaça d’una crisi que fa més gran la fragilitat de moltes famílies, l’amenaça de l’atur, de la pobresa femenina, les desigualtats salarials, l’explotació sexual, l’amenaça concreta de la reforma de l’avortament o la violència masclista, en qualsevol de les seves formes”.           
La consellera ha finalitzat el seu parlament afegint que “aquest és un moment en què volem fer passes decidides en termes de progrés social i nacional. I per aconseguir-ho cal comptar amb la participació de les dones. I dels homes. Volem i hem de contribuir a la construcció d'una societat més justa i equitativa, més respectuosa amb la diferència, més tolerant, oberta i participativa. No volem renunciar al què hem aconseguit, no volem fer passes enrere, sinó superar conjuntament totes aquelles assignatures encara pendents i fer un salt qualitatiu en consolidació de drets i l’assoliment d’una societat més justa i igualitària”.
 
L’acte ha comptat també amb la intervenció de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i ha estat conduït per la periodista Sílvia Cóppulo. Han participat, alhora, diversos testimonis de dones de la Catalunya d’avui: Anna Pujol, consultora de formació i enginyera; Dacha Atienza, científica; Sílvia Congost, psicòloga i coach; Rosa Galindo, actriu i cantant; i Rosa Vela, docent.
 
La cloenda ha anat a càrrec del Cor Geriona, un cor gironí format per setze veus, un noi i quinze noies dirigit per Imma Pascual. El Dia Internacional de les Dones va ser instituït des de 1977 per Nacions Unides el 8 de març.

2  

Imatges

Foto de l'acte

Foto de l'acte 1368

Foto de l'acte

Foto de l'acte 1970