Interior

Interior crea l'Oficina d'atenció a les famílies de persones desaparegudes

query_builder   9 març 2014 08:00

event_note Nota de premsa

Interior crea l'Oficina d'atenció a les famílies de persones desaparegudes

  • L'Oficina estarà operativa a partir de l'1 d'abril amb un telèfon específic i una adreça de correu electrònic
 
  • Constitueix una iniciativa pionera a l’Estat espanyol, atesa la seva orientació de suport integral i el tracte personalitzat i proactiu sobre l’estat i evolució de les investigacions
 
El Departament d'Interior obrirà l'Oficina d’atenció a les famílies de persones desaparegudes, un servei públic d’informació i suport als qui han patit la desaparició d’un familiar.
 
L’objectiu principal és oferir una atenció qualificada a aquests familiars a través d'un canal d’informació, de manera que coneguin les novetats que es produeixin en la investigació o les actuacions policials dirigides a la recerca de la persona que ha desaparegut sense una causa aparent.
 
L’Oficina, que serà operativa el proper 1 d'abril, també podrà oferir informació d’altres àmbits en relació amb el fet de la desaparició, com donar assessorament jurídic que es formuli i derivacions a entitats per a una atenció més especialitzada, a més d'orientar la família en la presa de decisions.
 
Pionera a l'Estat espanyol
 
La creació d’aquesta Oficina d’atenció a les famílies de les persones desaparegudes a Catalunya constitueix una iniciativa pionera a l’Estat espanyol, atesa la seva orientació de suport integral a les famílies de les persones desaparegudes i la vocació d’oferir un tracte personalitzat i proactiu sobre l’estat i evolució de les investigacions.
 
En aquest sentit, pel que fa a la investigació policial de la persona desapareguda, el treball de recerca es fa en coordinació amb la resta de cossos policials.
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia