Direcció General de Comunicació

Turisme

El Govern adapta el títol de grau superior de guia, informació i assistències turístiques a les necessitats del sector

query_builder   11 març 2014 15:40

event_note Nota de premsa

El Govern adapta el títol de grau superior de guia, informació i assistències turístiques a les necessitats del sector

  • El currículum dóna resposta a les necessitats educatives dels sectors econòmics que demanen professionals qualificats en el desenvolupament d’activitats relacionades amb el transport i els viatges, així com amb activitats esportives, culturals i d’informació
  • Aquest cicle formatiu també s’ha renovat per adequar-se a la formació professional establerta a la LOE
El Govern ha aprovat el decret que estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior de guia, informació i assistències turístiques, amb l’objectiu d’adaptar-lo a les necessitats actuals del sector. Així mateix, el currículum s’ha adequat a la formació professional establerta a la LOE (Llei orgànica d’educació) i també se n’han ampliat els continguts. Aquest títol està desenvolupat amb el catàleg de qualificacions professionals de Catalunya, que permet la integració dels sistemes educatiu i laboral en la formació professional.
 
El nou currículum del cicle de grau superior de guia, informació i assistències turístiques amplia els seus continguts desenvolupant aspectes relacionats amb la capacitat d’innovació, la coordinació de tasques, l’orientació a la qualitat, la capacitat de comunicació en múltiples contextos, el coneixement profund de les localitzacions, l’atenció i servei als passatgers, així com les tasques relacionades amb la planificació i la dinamització d’entorns a partir de recursos naturals i socioculturals.
 
D’aquesta manera, el currículum dóna resposta a les necessitats educatives dels sectors econòmics que demanen professionals qualificats en el desenvolupament d’activitats relacionades amb el transport i els viatges, així com amb activitats esportives, culturals i d’informació. Pel que fa al transport, es potencien les ocupacions relacionades amb l’atenció i serveis als passatgers, que requereixen professionals polivalents i amb formació adequada en àrees com la d’assistència o la d’idiomes. Finalment, també està en expansió, el desenvolupament del turisme local, on es necessiten professionals amb coneixements específics per localitzar, coordinar i mobilitzar mitjans d’índole molt diversa.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia