Direcció General de Comunicació

Llei

El Govern presenta recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei del sector elèctric

query_builder   11 març 2014 15:30

event_note Nota de premsa

El Govern presenta recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei del sector elèctric

  • El Govern estima que la llei buida de contingut la competència de la Generalitat en matèria d’energia i de consum i perjudica la competitivitat de la indústria catalana
El Govern ha acordat plantejar un recurs d’inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional respecte a diferents preceptes de la Llei 24/2013, de 26 de desembre, del sector elèctric, un cop rebut el preceptiu dictamen del Consell de Garanties Estatutàries. El Govern estima que aquests preceptes pràcticament buiden de contingut la competència de la Generalitat en matèria d’energia i també en matèria de consum. Així mateix, el govern de la Generalitat considera que aquesta nova llei perjudica la competitivitat de la indústria catalana.
 
El Govern considera que la norma vulnera les competències de la Generalitat en aspectes com ara la regulació de l’autoconsum d’energia elèctrica, les obligacions i els drets de les empreses distribuïdores i comercialitzadores en relació amb el subministrament, i els plans d’estalvi i eficiència energètica i de la qualitat del subministrament.
 
El recurs també planteja la inconstitucionalitat d’aquells articles de la normativa que regulen els criteris fixats per determinar les instal·lacions de generació o de transport primari peninsular; els que fan referència a la resolució de discrepàncies sobre conflictes de connexió a la xarxa; i aquells que assignen al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme la resolució de les reclamacions per part dels usuaris, en un procediment alternatiu a l’arbitratge de consum. El termini per presentar el recurs d’inconstitucionalitat finalitza el dia 27 de març.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia