• El director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat, Miquel Puig, i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, han signat avui l’acord.
  • Ambues parts col·laboraran en el desenvolupament dels processos participatius que tindran lloc durant tot aquest any i part de.l 2015.
  • Durant aquest febrer ja s’ha iniciat la segona fase dels processos, que giraran al voltant del diagnòstic de l’estat actual de les masses d’aigua i d’analitzar els temes més importants en la gestió de l’aigua.
El director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat, Miquel Puig, i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, han signat avui un conveni de col·laboració destinat a impulsar els processos de partipació vinculats amb la revisió de la planificació hidrològica catalana, tal i com estableix la Directiva marc de l’aigua europea. Aquest acord farà possible el correcte desenvolupament dels processos i la seva avaluació durant tot el 2014 i part del 2015, a més de vetllar per la seva qualitat.
 
Cal tenir en compte que l’Agència Catalana de l’Aigua va iniciar, durant el darrer trimestre de 2013, els processos participatius vinculats amb la revisió del pla de gestió, concretament va dur a terme 4 sessions informatives en l’àmbit de les conques internes (dues a Barcelona, una a Girona i una altra a Tarragona), amb l’objectiu d’informar sobre el desplegament i l’articulació dels processos.
 
Des del mes de febrer d’enguany, els processos participatius han iniciat la seva segona fase, que se centra en el desenvolupament dels tallers sectorials (administració, agroramader i forestal, empresarial i ambiental) per a la valoració dels impactes i pressions a les masses d’aigua (document Impress), així com també en l’anàlisi de l’Esquema Provisional de Temes Importants (Epti). Aquests dos documents estan disponibles al web de l’Agència Catalana de l’Aigua per tal de donar-los a conèixer a tota persona interessada i que pugui canalitzar les aportacions i suggeriments a través de la bústia de correu acaparticipacio@gencat.cat.
 
Cal assenyalar que entre avui i demà se celebraran a Girona i Barcelona, respectivament, els tallers sectorials relatius a les conques del Ter, el Fluvià, la Muga, el Daró, la Tordera, el Besòs, entre d’altres.  Aquests debats són oberts a tota entitat, empresa, indústria, administració o particular que vulgui aportar reflexions i argumentacions al voltant de les problemàtiques sobre el cicle de l’aigua a les conques internes de Catalunya.

2  

Fitxers adjunts

Fotografia de l'acord: Miquel Puig (Governació) i Jordi Agustí (ACA)

Fotografia de l'acord: Miquel Puig (Governació) i Jordi Agustí (ACA)
JPG | 3196

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 176