• L’actuació, amb un pressupost de 975.000 euros, permetrà conduir les aigües residuals de diferents nuclis ubicats dins el terme municipal de Palau-sator fins a la depuradora de Pals
 
  • La posada en marxa del col·lector farà possible una millora mediambiental de la conca del riu Ter
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei el col·lector d’aigües residuals de Palau-sator, a la comarca del Baix Empordà. Aquesta actuació ha tingut un cost de 975.000 euros i ha consistit en la construcció d’un total de 5,2 quilòmetres de xarxa de col·lectors en alta. La posada en marxa d’aquesta infraestructura farà possible una millora mediambiental de la conca del riu Ter.
 
Aquesta conducció de sanejament trasllada les aigües residuals dels nuclis de Palau-sator, Fontclara, Sant Julià de Boada i Sant Feliu de Boada (tots ells dins el terme municipal de Palau-sator), fins a la depuradora de Pals. El seu cabal de disseny és de 712 m3/dia.
 
El Consorci de la Costa Brava, administració actuant dels sistemes de sanejament d’aquest àmbit territorial, serà el gestor de l’explotació d’aquesta nova infraestructura.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui els sistemes de sanejament existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95,5% de la població catalana.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 153