• El titular de Territori i Sostenibilitat ho ha assegurat aquest matí al Parlament de Catalunya i properament es concretarà la data per la reunió
  • Es buscarà així una resposta conjunta i unificada del territori, que faci compatibles tots els usos dins de Catalunya
El conseller Vila ho ha anunciat al Parlament de Catalunya
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat aquest matí al Parlament de Catalunya que properament es convocarà la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre, amb l’objectiu d’articular una resposta unificada contra el Pla Hidrològic de l’Ebre i consensuar així una denúncia davant de la Comissió Europea.
 
La Comissió és un espai de participació, consultiu, assessor i de concertació de les administracions, els organismes, les corporacions, les entitats i els sectors de la societat civil, amb l'objectiu d'assegurar la sostenibilitat futura de les Terres de l'Ebre.
 
Vila ha recalcat que cal formular una resposta clara i contundent que compti amb el consens de tot el territori, “evitant la confrontació dins de Catalunya i abordant el problema real que són les previsions de concessions en altres comunitats que no s’acrediten tècnicament”. En aquest sentit, el conseller ha deixat molt clar que a nivell tècnic és possible fer compatibles les diferents demandes de regadiu dins de Catalunya amb un cabal ecològic que eviti la salinització del tram final de l’Ebre.
 
El titular de Territori i Sostenibilitat ha emfatitzat que el pla posa de rellevància “una manca de rigor” i que “neix mort”, ja que s’haurà de revisar en el 2015.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 146