Empresa i Treball

Una dotzena d'empreses d'allotjament turístic han participat a la jornada de treball sobre ecoeficiència energètica organitzada per la Generalitat

query_builder   13 març 2014 14:00

event_note Nota de premsa

Una dotzena d'empreses d'allotjament turístic han participat a la jornada de treball sobre ecoeficiència energètica organitzada per la Generalitat

 

  • El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha obert la jornada on els empresaris turístics han tingut l’oportunitat de conèixer els projectes d’eficiència energètica més adients per al seu establiment de la mà de professionals del sector energètic.

 

  • Aquesta acció forma part de l’estratègia coordinada que des de fa uns mesos impulsen la Direcció General de Turisme (DGT) i l’Institut Català d’Energia (ICAEN) amb l’objectiu de sensibilitzar en el consum racional d’energia en el sector turístic i proposar mesures efectives per a la reducció de la despesa de les empreses turístiques en aquest àmbit.

 

El secretari d’Empresa i Competitivitat del departament d’Empresa i Ocupació, Pere Torres, ha inaugurat avui una jornada de treball sobre ecoeficiència energètica en allotjaments turístics de Catalunya. L’acte, que s’ha celebrat a la seu dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació a la Catalunya Central, al Palau Firal de Manresa, també ha comptat amb la presència de la directora dels Serveis Territorials del departament a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves, i de la directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Maite Masià.
 
Al llarg de la jornada, un total de 12 empreses d’allotjaments turístics d’arreu de Catalunya i prop d’una vintena d’empreses del sector energètic (fabricants d'equips, instal·ladors, enginyeries, entitats financeres, empreses de serveis energètics-ESE's) han mantingut unes 250 entrevistes comercials. L’objectiu principal ha estat el d’oferir als allotjaments turístics una plataforma on trobar les millors solucions per optimitzar els consums energètics i, per tant, aconseguir una reducció dels costos associats.
 
Els serveis energètics es poden adaptar a cada cas i, per tant, en aquesta trobada els allotjaments turístics han pogut exposar als professionals energètics les característiques i funcionament del seu allotjament. En funció d’aquestes dades, ells els han pogut explicar quines són les oportunitats d’estalvi en cada cas concret i com es poden materialitzar les corresponents solucions tècniques.
Previ a la celebració de la jornada, els empresaris turístics han assistit a una explicació sobre ajuts en matèria d’estalvi i eficiència energètica i energies renovables per a allotjaments turístics, així com a una introducció a les empreses de Serveis energètics i àmbits i mesures d’actuació.
 
Turisme i energia, una estratègia conjunta
El sector turístic s’engloba dins del sector serveis que representa al voltant del 12% del consum d'energia final a Catalunya.
 
La gestió sostenible dels allotjaments turístics és una oportunitat. Els establiments tenen en l'eficiència energètica un mitjà per reduir els seus costos energètics, ser més sostenibles, millorar la seva competitivitat i guanyar modernitat, eficiència i imatge. En aquest sentit, les actuacions d’estalvi i d’eficiència energètica i l’ús de les energies renovables seran claus de cara a fer els establiments turístics catalans més sostenibles econòmicament i mediambientalment.
 
El Pla estratègic de turisme de Catalunya 2013-2016, la finalitat del qual és posicionar Catalunya a l’avantguarda de les destinacions turístiques internacionals, recull el projecte “Pla d’eficiència energètica i energia renovable al sector turístic”. Per aquest motiu, la Direcció General de Turisme (DGT) i l’Institut Català d’Energia (ICAEN) estan impulsant una estratègia coordinada de sensibilització del consum racional d’energia en el sector turístic i proposta de mesures efectives per la reducció de la despesa de les empreses turístiques en aquest àmbit.
 
En paral·lel a l’aprovació del Pla estratègic de Turisme de Catalunya, la Direcció General de Turisme i l’ICAEN van impulsar conjuntament les jornades “Eficiència energètica i energia renovable en el sector turístic” distribuïdes per tot el territori català (Barcelona, Manresa, Girona, Sort i Tortosa) amb l’objectiu de difondre les alternatives, eines i solucions tècniques disponibles per la millora de l’eficiència energètica dels allotjaments turístics on van participar un conjunt de 150 empreses turístiques i energètiques.
 

2  

Fitxers adjunts

Jornada indústria i turisme

Jornada indústria i turisme
JPG | 1517

Presentació Jornada

Presentació Jornada
JPG | 1641

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia