L’SCT lamenta els perjudicis ocasionats per la imprecisió del registre de vehicles de la DGT i facilitarà tots els recursos necessaris per poder esmenar amb comoditat els errors
 
 
Atesos els errors detectats en els últims dies en el Registre de Vehicles de la Dirección General de Tráfico (DGT), el Servei Català de Trànsit (SCT) ha decidit, a partir d’avui mateix, que deixarà de denunciar d’ofici als conductors que no tinguin l’ITV en vigor.
 
L’SCT ha pogut comprovar que el registre de vehicles de la DGT no ofereix les garanties de fiabilitat necessàries per dur a terme aquestes sancions d’ofici. No obstant, el Servei Català de Trànsit ha instat a la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra que els seus controls preventius dels vehicles que circulen per la xarxa viària catalana continuïn fent especial incidència en el control, vigilància i comprovació de les ITV.
 
El Servei Català de Trànsit lamenta el perjudici que ha provocat als ciutadans expedientats i recorda que ha posat a disposició diverses vies per poder esmenar el seu cas en particular:
 
-       Per tal de facilitar les gestions sobretot a aquells titulars de vehicles afectats que no tenen accés a internet o bé que disposen de poc temps per ocupar-se d’aquest tema, l’SCT ha posat a disposició 4 telèfons d’atenció al públic:  93 551 11 32; 93 556 65 69; 93 567 40 89; i 93 567 40 09.
 
-       A més, al web de l'SCT, hi ha un apartat on es faciliten diferents vies per acreditar que sí que es tenia la ITV en regla:
 
-       Si disposeu de certificat digital, podeu presentar el vostre escrit telemàticament mitjançant l’Oficina Virtual de Tràmits, tot emplenant i tramitant vàlidament el formulari electrònic corresponent que trobareu en aquest enllaçPresentació d’al·legació o recurs a una sanció de trànsit.
-       Presentant l’escrit i la documentació acreditativa en les dependències del Servei Català de Trànsit.
-       Omplint aquest Formulari d’acreditació a través de la Bústia de contacte. És imprescindible que en l’Assumpte indiqueu el número d’expedient sancionador i el número de matrícula del vehicle sancionat. Cal que annexeu la documentació acreditativa que el vostre vehicle té la ITV en vigor.
 
 
De nou, el Servei Català de Trànsit recorda la importància i l’obligatorietat de mantenir el vehicle en condicions i de passar les ITV obligatòries per tal de garantir la seguretat del conductors i ocupants, però també en pro d’una mobilitat segura per a tots els que comparteixen les vies públiques.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota en pdf. L'SCT atura les denúncies d'ofici de les ITV a causa dels errors en el Registre de vehicles de la DGT

Nota en pdf. L'SCT atura les denúncies d'ofici de les ITV a causa dels errors en el Registre de vehicles de la DGT
PDF | 77