Territori

Rodalia

Quatre nous trens semidirectes milloren el servei entre Tortosa i Barcelona i redueixen fins a 23 minuts el temps del trajecte

query_builder   14 març 2014 13:09

event_note Nota de premsa

Quatre nous trens semidirectes milloren el servei entre Tortosa i Barcelona i redueixen fins a 23 minuts el temps del trajecte

  • Començaran a circular a partir del 20 de març amb trens més moderns i confortables, de la sèrie 449
Presentació Rodalies Ebre
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i el president de Renfe, Julio Gómez-Pomar, acompanyats del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, han presentat aquest matí les millores que s’introduiran en  les comunicacions a les Terres de l’Ebre i que es concreten amb quatre  serveis semidirectes entre Tortosa, Tarragona i Barcelona que reduiran el temps del trajecte actual entre 14 i 23 minuts. Aquests nous serveis es faran amb trens de la sèrie 449, més moderns i confortables. La resta del material mòbil que circula per les línies R15 i R16 s’anirà substituint progressivament d’acord amb les condicions de servei consensuades  amb la companyia.
 
A partir del dia 20 de març, que és quan entraran en funcionament la rodalia de Tarragona i les millores a les Terres de l’Ebre, es realitzaran quatre noves expedicions al dia entre Tortosa, Tarragona i Barcelona. Seran directes entre Tarragona i Barcelona, fet que permetrà reduir fins a 23 minuts el temps del viatge. En total es faran 9 expedicions diàries de Tortosa a Barcelona i 10 en sentit contrari.
 
A més, el dia 20 es posen en funcionament dos nous serveis diaris que enllaçaran Reus i Barcelona amb parada a Torredembarra, Altafulla, Sant Vicenç de Calders i Vilanova i la Geltrú, que permetran mantenir l’oferta de  trens d’aquestes poblacions amb Barcelona i incrementar fins a 35 serveis diaris a la relació Reus - Barcelona.
 
Els trens de la sèrie 449
 
Els serveis semidirectes es faran amb trens de la sèrie 449. La seva estructura és d’alumini i en el seu disseny dominen les línies corbes i amb un tester aerodinàmic i un finestral al llarg de tot el tren.
 
La millora dels serveis a les Terres de l’Ebre també inclou la substitució progressiva durant aquest 2014 i 2015 dels trens de la sèrie 470 de les línies R15 (connecta Barcelona amb Riba-roja d'Ebre, passant per Tarragona i Reus) i R16 (connecta Barcelona amb Tortosa i Ulldecona, passant per Tarragona), que seran substituïts per trens de la sèrie 447 remodelats. Aquests nous trens permetran millorar el confort interior dels combois, i incrementar la fiabilitat i puntualitat del servei. A més disposaran de serveis adaptats a persones de mobilitat reduïda.
 
D’altra banda, a més de reduir el temps de viatge i la posada en servei del material mòbil i l’increment de l’oferta de trens entre Reus i Barcelona el conjunt d’actuacions preveu la millora qualitativa del servei, d’acord amb el contracte de serveis amb Renfe, a través de diferents indicadors que permetran avaluar la puntualitat, regularitat, satisfacció dels usuaris, accessibilitat, confort dels trens, l’atenció al client i la informació.
 
(Per a més informació sobre els nous serveis i els horaris, vegeu el document adjunt)

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 236

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 317

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia