El director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, acabar de mantenir aquest vespre a Tarragona, juntament amb l’arquebisbe, Jaume Pujol, una primera trobada amb la Comunitat Islàmica Ar-Risala, que va obrir al carrer Cartagena el segon oratori islàmic de la ciutat, després del que es troba al Polígon Entrevies.
'CatalunyaReligió.cat'
 
Aquesta entitat, que agrupa ciutadans musulmans provinents majoritàriament del Marroc, destaca per haver organitzat repetidament activitats per afavorir la convivència de l’entorn veïnal.
 
Per a Vendrell, és prioritari afavorir la convivència i per tant la necessitat de conèixer els diferents col·lectius i fomentar la coneixença mútua. A més, ha assenyalat que “Catalunya compta amb una rica pluralitat de confessions religioses, una diversitat que cal fer visible”.
 
Per a l’arquebisbe de Tarragona, “no només ens hem de conèixer sinó que ens hem d’estimar”, ha subratllat. Per a la seva banda, la representació islàmica han posat en valor els ponts de diàleg per a la convivència i han manifestat que per a ells avui és un dia històric.
 
L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol Balcells, havia acceptat la proposta  del director per fer una visita conjunta. Tots dos han estat rebuts per Abdelaziz Majdouj, president de l’entitat; Said El Motaki, secretari; i Mohamed El Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT).
 
Jaume Pujol Balcells és, des de fa 10 anys, l’arquebisbe de Tarragona, arxidiòcesi metropolitana i primada, que comporta alhora la presidència de la Conferència Episcopal Tarraconense, que integren els bisbes de la província eclesiàstica Tarraconense i els de la província eclesiàstica de Barcelona.
 
La Comunitat Islàmica Ar-Risala es va inscriure al registre d’entitats religioses del Ministeri de Justícia l’any 2007 i forma part de la Unió de les Comunitats Islàmiques de Catalunya, una de les federacions islàmiques més representatives del país.