• El president ha presidit la gala d’entrega dels premis del Microsoft in Education Global Forum
  • Durant el seu discurs, ha agraït a la companyia el compromís que ha mostrat sempre per “defensar i desenvolupar el català en les noves tecnologies”
El president Mas durant la seva intervenció al Microsoft in Education Global Forum
El president Mas durant la seva intervenció al Microsoft in Education Global Forum
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest vespre la importància d’invertir en el camp educatiu, especialment en països petits com el nostre, on “l’educació és crucial perquè el principal actiu són les persones”.  
 
El president de la Generalitat ha pronunciat aquestes paraules durant la gala d’entrega dels premis que ha posat el punt i final a la celebració del Microsoft in Education Global Forum, que s’ha celebrat aquesta setmana a Barcelona.
 
Durant l’acte, el cap de l’Executiu ha lliurat un dels guardons “Learn-a-thon-competition”, que reconeixen projectes del món educatiu vinculats amb les noves tecnologies. Prèviament, s’ha reunit amb el vicepresident Microsoft Worldwide Education, Anthony Salcito, acompanyat de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau.
 
Davant d’un auditori amb centenars de professionals de l’educació provinents de països d’arreu del món, el president ha destacat que “Catalunya vol ser un dels centres europeus d’educació i innovació”, i prova d’aquesta voluntat és el fet que, en els darrers mesos, Barcelona ha acollit diferents esdeveniments internacionals de primer nivell en el camp de l’educació.
 
També ha remarcat el “gran esforç” que està fent el Govern per desenvolupar i implementar les noves tecnologies en el sistema educatiu.
Durant el seu parlament, el president de la Generalitat ha volgut donar les gràcies a Microsoft per la voluntat que ha demostrat sempre de “defensar i desenvolupar el català en les noves tecnologies”.
 
 
Mantenir la identitatm el gran èxit de Catalunya
 
Davant d’un auditori amb centenars de professionals de l’educació, el president ha volgut destacar que el principal “èxit” de Catalunya ha estat que, al llarg de la història, “hem mantingut la nostra identitat, les nostres pròpies institucions de govern, la nostra cultura i la nostra llengua”.
 
Una realitat, ha defensat, que “no ha estat gens fàcil”, perquè Catalunya està situada “entre dos grans i poderosos imperis”, com són França i Espanya, però que, si ha estat possible, ha estat “perquè hem tingut la forta voluntat de molta gent”, ha reblat el cap de l’Executiu.
 
El president també ha volgut subratllar davant el públic internacional que avui assistia a l’acte que, darrera la imatge de ciutat moderna i cosmopolita de Barcelona, s’hi amaga la capital d’una “nació europea molt antiga”, que avui “és remarcable pels negocis, però també molt atractiva de cara als turistes”.
 
El Microsoft in Education Global Forum, que se celebra anualment des de fa nou anys, ha concentrat a la capital de Catalunya a més de 1.100 experts en educació  de 97 països diferents per debatre i intercanviar experiències sobre la integració de la pedagogia i la tecnologia a les aules.

2  

Imatges

Intervenció en el Microsoft in Education Global Forum

Intervenció en el Microsoft in Education Global Forum 204

Lliurament de premis

Lliurament de premis 462