Interior

Espadaler

El conseller Espadaler aposta per la formació i la prevenció en el Dia del Voluntariat de Protecció Civil de Catalunya

query_builder   15 març 2014 12:51

event_note Nota de premsa

El conseller Espadaler aposta per la formació i la prevenció en el Dia del Voluntariat de Protecció Civil de Catalunya

FOTO
 

  • El Departament d’Interior ha entregat avui 27 distincions, entre elles, 8 mencions honorífiques a les associacions de voluntaris de protecció civil que fa 10 anys que estan registrades a la Generalitat

 

  • El director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, ha anunciat que “es crearà un carnet de voluntaris de protecció civil per a un reconeixement més gran de la seva tasca”
 
  • Actualment hi ha 78 associacions de voluntaris registrades al Departament d’Interior de la Generalitat, gairebé un 40% més que ara fa un any. La demarcació amb més associacions registrades és Barcelona
 
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha fet una clara aposta per la formació i la prevenció en la celebració del Dia del Voluntariat de Protecció Civil de Catalunya: “Volem que els voluntaris tinguin el coneixement que els cal per fer la seva feina amb qualitat, per això la nostra aposta no només serà quantitativa sinó de qualitat, apostem per la formació.”
 
Espadaler també ha destacat que “hem de tendir a la prevenció i també a la coresponsabilitat, i en aquest afer vosaltres, els voluntaris, hi teniu un avantatge competitiu, la vostra proximitat i voluntariat.”
 
Per la seva banda, el director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, ha anunciat que “en breu es fixarà la data de la primera reunió de la Comissió de Treball de Protecció Civil, que presentarà les funcions concretes del voluntariat de protecció civil”, i ha dit que “es crearà un carnet de voluntaris de protecció civil per a un reconeixement més gran de la seva tasca”.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha organitzat avui, conjuntament amb l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC) de Tarragona, la Federació d’Associacions de Voluntaris de Protecció Civil de Catalunya (FAVPCC) i l’Ajuntament de Tarragona, la segona commemoració del Dia del Voluntariat de Protecció Civil de Catalunya.
 
La jornada s’ha adreçat a les associacions de voluntaris i voluntàries de Protecció Civil que estan registrades a la Direcció General de Protecció Civil, així com als representants dels seus municipis, amb l’objectiu de fomentar la relació entre el voluntariat i les associacions de protecció civil i la Generalitat. A la jornada hi han participat prop de 400 voluntaris i voluntàries de protecció civil de 51 associacions catalanes de voluntaris de protecció civil.
 
En la commemoració del Dia del Voluntariat, el Departament d’Interior ha fet entrega de 27 distincions a associacions i voluntaris de protecció civil. El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha lliurat 8 mencions honorífiques a les associacions que fa 10 anys que estan inscrites al registre del Departament d’Interior. Les associacions que han rebut aquesta distinció són: Argentona, la Garriga, Cardedeu, Montornès del Vallès, l’Hospitalet de Llobregat, Balaguer, el Morell i Tarragona.
 
El director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, ha lliurat 19 felicitacions per compensar actuacions que es consideren meritòries. Les felicitacions s’han entregat a la unitat canina de rescat i salvament de l’AVPC de Tarragona, a 11 voluntaris de protecció civil i a les AVPC de Sant Feliu de Guíxols, Montbrió del Camp, Bigues i Riells, el Masnou, Cardona, Tarragona i Sant Jaume d’Enveja.
 
Actualment hi ha 78 associacions i 881 voluntaris registrats al Departament d’Interior, gairebé un 40% d’entitats més que al gener del 2013, i hi ha 6 associacions més fent els tràmits al registre. El gener de 2013 hi havia 57 associacions inscrites. A més, des de principis del 2014 se n’han registrat 10 de noves.
 
La inauguració de la jornada ha anat a càrrec del conseller d’Interior, Ramon Espadaler. També hi han participat el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin; el director general de Protecció Civil de la Generalitat, Jordi Aurich; el tercer tinent d'alcalde i conseller de Seguretat Ciutadana i Territori, Carles Castillo; el president de la Federació d’Associacions de Voluntaris de Protecció Civil de Catalunya, Lluís Mangrané, i altres representants de protecció civil.
 
El conseller Espadaler també ha visitat l’exposició dels vehicles que les diferents associacions de voluntaris han exhibit avui, entre els quals hi havia la Unitat Mòbil de Protecció Civil (UMOPC) de la Generalitat.
 
La Unitat Mòbil de Protecció Civil és un camió tot terreny que es transforma en un centre de coordinació d’emergències. Aquesta Unitat Mòbil disposa d’equipament per coordinar l’operativa i comunicacions de Mossos, Bombers, SEM, Agents Rurals, Creu Roja i Protecció Civil.
 

4  

Fitxers adjunts

Llistat d'associacions de voluntaris

Llistat d'associacions de voluntaris
DOC | 49

Foto 1

Foto 1
JPG | 17

Foto 2

Foto 2
JPG | 100

Foto 3

Foto 3
JPG | 50

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia