• Aquest establiment ha estat escollit per hostelworld.com com el millor eco-hostel del món del 2014, i al 2013 va rebre la certificació internacional ISO 50001 en gestió energètica.

 

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, acompanyat de la directora general de Turisme, Marian Muro, ha visitat avui les instal·lacions del Twentytú Hi-Tech Hostel, un establiment ubicat a Barcelona que ha estat àmpliament reconegut pel seu model d’eficiència energètica i sostenible.

 
Durant la seva visita, el conseller ha pogut veure en primera persona com funcionen algunes instal·lacions de l’establiment com el sistema d’estalvi d’aigua, basat en la recuperació de les aigües de dutxes i lavabos per ser reutilitzades a les cisternes del WC. També ha pogut conèixer el sistema d’il·luminació eficient, que utilitza tecnologia LED i un sistema de detecció de presència perquè les llums s’apaguin quan no hi ha ningú, o el sistema de distribució d’aigua calenta, generat per una planta incineradora de les afores que evita que l’establiment hagi de generar energia pròpia per escalfar l’aigua de les dutxes o de la calefacció. Tots aquests sistemes permeten al Twentytú Hi-Tech Hostel estalviar costos i alhora ser ecològicament sostenibles.
 
Inaugurat el juliol de 2012, el Twentytú Hi-Tech Hostel té 234 places repartides en 64 habitacions dobles i quàdruples, i el 92% del seu públic és internacional. L’any 2014 ha estat escollit per hostelworld.com com el millor eco-hostel del món. A més, el novembre de 2013 va rebre la certificació internacional ISO 50001 en gestió energètica, que s’atorga a una organització que demostri comptar amb un sistema optimitzat per a un ús responsable de l’energia.

1  

Fitxers adjunts

El conseller Puig, amb la dir gral de Turisme, Marian Muro, durant la visita

El conseller Puig, amb la dir gral de Turisme, Marian Muro, durant la visita
JPG | 231