L’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) han estat distingits amb el segell d’excel·lència Severo Ochoa que concedeix per tercer any consecutiu el Ministeri d’Economia i Competitivitat. A banda de l’ICIQ i l’ICN2, també han obtingut el reconeixement tres centres més de la resta de l’Estat.
 
El segell d’excel·lència Severo Ochoa té una validesa de quatre anys i proporciona un milió d'euros anuals a cadascun dels centres seleccionats. També poden beneficiar-se d'accés preferent a instal·lacions científiques, flexibilitat en la contractació d'investigadors i capacitat d'atracció de mecenatge. L’avaluació i selecció dels centres escollits la fa un comitè científic independent integrat per científics actius de reconegut prestigi internacional.
 
Amb l’ICIQ i l’ICN2 al llistat d’institucions distingides amb el segell Severo Ochoa, són ja vuit els centres de recerca catalans que han rebut aquest certificat que acredita la seva qualitat i excel·lència. Aquesta distinció situa els vuit centres escollits entre els millors del món en les seves àrees de recerca respectives.
 
Els centres catalans distingits al llarg de les tres convocatòries Severo Ochoa són:
 
·         Barcelona Supercomputing Center - Centre Nacional de Supercomputació (BSC – CNS)
·         Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)
·         Institut de Recerca Biomèdica (IRB)
·         Barcelona Graduate School of Economics
·         Institut de Física d’Altes Energies (IFAE)
·         Centre de Regulació Genòmica (CRG)
·         Institut Català d’Investigació Química (ICIQ)
·         Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2)
 
El secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha expressat que aquests resultats “és una mostra de l’activitat científica d’alt nivell que es desenvolupa al nostre país i de la potència del sistema d’R+D català ja que dels 18 centres de l’Estat reconeguts amb el segell Severo Ochoa en tres convocatòries gairebé la meitat (8) són catalans”. Castellà també ha destacat que “el model català de centres de recerca, amb un grau d’autonomia absolut, es tradueix en el desenvolupament d’una recerca excel·lent a nivell internacional”.
 
Sis dels vuit centres de recerca de Catalunya distingits al llarg de les tres convocatòries Severo Ochoa són centres CERCA.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 235