Direcció General de Comunicació

El Govern es compromet amb la racionalització horària donant suport a la iniciativa per a la reforma

El Govern es compromet amb la racionalització horària donant suport a la iniciativa per a la reforma "Ara és l'hora"

query_builder   18 març 2014 15:16

event_note Nota de premsa

El Govern es compromet amb la racionalització horària donant suport a la iniciativa per a la reforma "Ara és l'hora"

  • L’Executiu crearà un grup de treball interdepartamental que estudiarà les propostes de racionalització dels horaris d’aquesta plataforma i n’avaluarà la implementació
  • Les primeres proves pilot es planificaran de cara al 2015
  • L’objectiu de la iniciativa és establir uns horaris més beneficiosos que s’adaptin a les necessitats de la nova societat del coneixement
El Govern ha aprovat donar suport a la iniciativa per a la reforma horària “Ara és l’hora”, una plataforma de la societat civil que aposta per implantar uns horaris més racionals i beneficiosos per als ciutadans, les empreses i les institucions.
 
L’objectiu és passar d’una distribució del temps pròpia de l’era industrial a una que s’adapti a les necessitats de la nova societat del coneixement, uns nous horaris que permetin conciliar la vida familiar i laboral, augmentar la productivitat i la producció empresarial i millorar el benestar de la societat.
 
El suport institucional del Govern a “Ara és l’hora” es concretarà amb la creació d’un grup de treball interdepartamental adscrit al Departament de la Presidència que estudiarà les propostes de racionalització d’aquesta iniciativa, n’avaluarà la implementació i coordinarà el seguiment de les actuacions que s’acordin.
 
El grup de treball l’integraran de manera permanent representants dels Departaments de la Presidència, de Governació i Relacions institucionals, d’Economia, d’Ensenyament, de Benestar Social i Família i d’Empresa i Ocupació. Els representants dels departaments seran els secretaris generals o les persones en què aquests deleguin.
 
De manera puntual, s’afegiran al grup de treball representants de la resta de departaments si els àmbits de treball així ho requereixen. La durada d’aquest grup de treball es correspondrà amb la legislatura vigent.
 
Paral·lelament al grup de treball interdepartamental, el Departament d’Empresa i Ocupació impulsarà la Conferència catalana per la reforma horària, formarà les empreses en relació amb la Iniciativa i planificarà proves pilot per al 2015.
 
D’altra banda, el Govern encarregarà al Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) un dictamen de fonamentació sobre la transició cap a la reforma horària.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia