El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha felicitat avui durant una recepció al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, l’esquiador alpí català amb discapacitat visual Gabriel Gorce i el seu guia, Arnau Ferrer, per la medalla de bronze en la supercombinada obtinguda en els Jocs Paralímpics d’Hivern de Sotxi 2014.
sge
Foto: Jordi Estruch
En l’acte, Ivan Tibau ha estat acompanyat pel president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Oscar Cruz; el president de la Federació Catalana d'Esports per a Cecs, Manel Eiximeno; el director tècnic de l’equip paralímpic estatal, Jordi Carbonell; el president del club Play and Train –el primer club paralímpic català d’esports d’hivern al qual pertany Gorce-, Josep Maria Juncadella; la responsable de l’àrea esportiva de la candidatura Barcelona Pirineus 2026, Mònica Bosch; la presidenta del Comitè Tècnic d’Esquí Alpí del Comitè Paralímpic Internacional, Sylvana Mestre, a banda de representants de l’equip tècnic i familiars.
 
Ivan Tibau ha explicat que el Govern se sent “partícip” de la medalla obtinguda per Gorce i Arnau, a qui ha qualificat com a “referents”, fruit del treball i d’uns èxits que ajudaran a fer créixer l’esport paralímpic. El secretari general de l’Esport també s’ha felicitat per l’èxit “rotund” del treball conjunt de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i la Federació Catalana d'Esports per a Cecs per potenciar els respectius esports, que ha possibilitat aquest bon resultat.
 
Gabriel Gorce ha agraït l’ajuda de tot l’equip tècnic, mèdic i federatiu per poder brillar a Sotxi, després de “dos anys treballant a fons”, mentre que Arnau Ferrer ha subratllat la progressió que ha pogut experimentar al costat de Gorce. Per la seva banda, Oscar Cruz ha augurat “més medalles” per a la parella d’esportistes, que “continuen el camí iniciat per Eric Villalón”, mentre que Manel Eiximeno ha dit que els medallistes són “un exemple de superació i de compenetració, i ens fan sentir molt orgullosos”.
 
En la seva segona participació olímpica –va debutar a Vancouver 2010-, Gabriel Gorce va guanyar a Sotxi la primera medalla en uns Jocs, un bronze, que va ser el millor resultat dels representants catalans en aquesta competició i va representar un dels tres metalls que va sumar la delegació estatal. Acompanyat de Ferrer, a la cita russa Gorce també va obtenir dos diplomes paralímpics, gràcies als dos setens llocs en les proves de descens i de gegant. L’esquiador resident a la Cerdanya té una àmplia experiència com a corredor en proves de la Copa d'Europa, la Copa del Món i el Campionat del Món d'esquí alpí paralímpic.
 
 
 
 
 

1  

Imatges

Fotografia de la recepció (Autor:Jordi Estruch)

Fotografia de la recepció (Autor:Jordi Estruch) 314